FB pix De rol van meubels in de vertrekken van je huis - Artikelpost

De rol van meubels in de vertrekken van je huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1381 | Aantal woorden: 498 | Datum: | 0 commentaar

Goed ontworpen meubels hebben een special rol in elk huis of kantoor. Om een stijlvol interieur te creëren, zijn passende meubels onmisbaar. Het is zonder twijfel dat goed ontworpen meubels de basis vormen voor de uitstraling van je interieur. Ze laten zien wat voor smaak je hebt, maar ook vertegenwoordigen ze je levensstandaard en welvaart. Door het grote aanbod van verschillende soorten meubels, is het eenvoudig om je te onderscheiden door je woning goed in te richten.

De prachtige combinatie van hout, staal en ervaren ambachtswerk, maken elke hoek van een huis een lust voor het oog. Unieke en innovatieve meubels worden gemaakt met materialen zoals hout waaronder bijvoorbeeld mahonie en teak. Deze houtsoorten staan wereldwijd bekend om hun duurzaamheid en stevigheid. Ze gaan lange tijd mee. De aankoop van meubels die gemaakt zijn van deze materialen, zijn een goede investering omdat ze hun waarde behouden.

Teak is vooral geschikt voor tuinmeubels. Hoewel je het tegenwoordig ook steeds meer gebruikt ziet worden binnen huizen, is teakhout van nature geschikt voor toepassingen buitenshuis. Door de natuurlijke olie van het teakhout, weert het insecten en is het goed bestendig tegen de schadelijke effecten die het weer vaak op je tuinmeubels heeft.

Mahoniehout wordt juist weer veel gebruikt binnenshuis. Door zijn mooie donkerrood-bruine kleur, staan dergelijke meubels erg goed in de meer klassieke interieurs. Het straalt warmte uit en geeft een natuurlijke indruk. Daardoor dragen ze bijvoorbeeld goed bij aan een gezellige en warme woonkamer.

Meubels zijn belangrijk voor een aantal vertrekken in je huis. Dit zijn de slaapkamers, de keuken, de eetkamer, de woonkamer maar zeer zeker ook de hal van je huis. Al deze kamers wil je uniek inrichten en daarom spelen meubels hier een majeure rol. Een slaapkamer wordt echter anders ingericht dan een woonkamer. Waar je in een woonkamer warmte en gezelligheid uit wil stralen met je meubels, zal je voor je slaapvertrekken juist meer moeten kijken naar meubelstukken die rust en vertrouwen uitstralen. Dit zorgt voor een betere nachtrust.

Fabrikanten kijken hier al goed naar als zij hun meubels ontwerpen. Ze houden rekening met het gebruik van de meubels, en passen de kleuren en vormen hier op aan. Waar je ook naar op zoek bent, op het internet kun je uitgebreid rondkijken naar meubels die bij jou passen. Op meubelwebsites zoals Meubeltrack kun je meubels bijvoorbeeld sorteren op stijl. Zo kun je speciefiek zoeken op klassieke hoekbanken bijvoorbeeld. Sommige meubelfabrikanten hebben ook uitgebreide websites waarop je al hun meubels kunt bekijken. Ikea geeft bijvoorbeeld duidelijke sfeerimpressie. Het nadeel is echter natuurlijk wel weer dat je dan met die standaard Ikeameubels zit. Hiermee is het lastig om je huis een onderscheidende inrichting te geven.

 Over de Auteur

Ergert u zich ook zo aan slecht ingerichte vertrekken in de woonhuizen van anderen? Doe het zelf beter. Ik probeer consumenten hier in te adviseren, zodat ze zich kunnen onderscheiden met een mooie inrichting.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Textile Protector Spray - 500ml
Textile Protector Spray - 500ml

€ 13,44
Toon product

Gabby's Poppenhuis - Magische Poppenhuis - +60cm hoog - vanaf 3 jaar - inclusief Gabby en Pandy-speelfiguur met 8 meubeltjes en 3 accessoires
Gabby's Poppenhuis - Magische Poppenhuis - +60cm hoog - vanaf 3 jaar - inclusief Gabby en Pandy-speelfiguur met 8 meubeltjes en 3 accessoires

€ 64,99
Toon product

Xclusive-lifestyle® Kledingstomer - Compact Inklapbaar - Binnen 10 sec. Stomen - Zeer Krachtig - Kledingreiniger - Handstomer - Ontkreuker - Kleding Stoomapparaat - Gordijnen, Stoffen en Meubels - incl. Opzetborstel, Opberg-etui en Kledinghaakje
Xclusive-lifestyle® Kledingstomer - Compact Inklapbaar - Binnen 10 sec. Stomen - Zeer Krachtig - Kledingreiniger - Handstomer - Ontkreuker - Kleding Stoomapparaat - Gordijnen, Stoffen en Meubels - incl. Opzetborstel, Opberg-etui en Kledinghaakje

€ 39,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo