De toekomst van verwarmen - Artikel Post - Artikel Marketing

De toekomst van verwarmen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 433 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

 

Technologie is een continue proces van evolutie. Waarbij de beste technologieën goede kansen hebben tot overleven en slechte technologieën langzaam uitsterven. Energie is om dit moment een gebied dat volop in transitie is door nieuwe technologie. Of het nu gaat om energie opwekken, elektrisch rijden, bewaren of besparen, overal zijn er nieuwe innovaties en veranderingen. Één ding is zeker; nieuwe technologieën gaan de toekomst van verwarmen bepalen.

 

Voor gebouwen zijn er twee stromingen van technologische veranderingen die de komende jaren de toon gaan zetten. De eerste is isolatie. De Nederlandse overheid helpt de vooruitgang met een flinke stap en maakt vanaf nu de regels ieder jaar strenger. Alle nieuwe woningen dienen vanaf 2020 energieneutraal te zijn. Door goede isolatie van de gehele woning zal er nauwlijks nog energie nodig zijn om een prettig warm klimaat in huis te hebben.

 

Daarnaast kan ieder gebouw energie opwekken met zonnepanelen. Voor de meeste goed geisoleerde gebouwen zal dit genoeg energie opleveren. Waar dit niet het geval is zijn er duurzame alternatieven als aanvulling, bijvoorbeeld een warmtepomp of pelletkachel. Voor waar nog warmte nodig is gaat elektrisch verwarmen een belangrijke rol spelen. Zo zijn infraroodpanelen prima in staat om een hele woning te verwarmen en zijn doorstroomverwarmers toppers in het verwarmen van warm water. Infraroodpanelen heeft als voordeel dat het objecten direct verwarmt. Hierdoor heb je geen warme lucht circulatie die veel stof doet circuleren. Doorstroomverwarmers hebben het voordeel dat ze water precies opwarmen tot de temperatuur die je instelt. Zo hoef je niet te prutsen met koud en warm water afstellen, en gooi je nul warmte weg.

 

Op dit moment is er nog een grote groep mensen die blijft doen wat ze al jaren doen, maar er is ook een groep mensen die nieuwe kansen zien. Het is niet voor niks dat je steeds meer zonnepanelen ziet liggen op de daken en elektrische auto's op de weg.Over de Auteur

A. Craens, oprichter GratisWarm.nl - Duurzaam warm voor minder.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo