De trends en mogelijkheden van de nieuwbouw - Artikelpost

De trends en mogelijkheden van de nieuwbouw

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 953 | Aantal woorden: 627 | Datum: | 0 commentaar

In de bouw zijn er telkens nieuwe ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat sommige werkzaamheden eenvoudiger en goedkoper kan worden toegepast. Tegenwoordig wordt in de bouw ook aandacht besteed aan duurzaamheid en duurzaam verbouwen. In dit artikel komen meerder ontwikkelingen en resultaten ter sprake, van nieuwe vloerisolatie mogelijkheden tot funderingsproblemen.

Vloerisolatie

Om je vloer te isoleren zijn er meerder mogelijkheden. Het eerste is dat er met aluminium wordt gewerkt, dit wordt in de kelderruimte bovenop geplakt. De tweede meest voorkomende opties is het vullen van de kelderruimte met piepschuim. Piepschuim isoleert in dat geval de kelderruimte, het nadeel is dat hierdoor je niet bij de ondergrondse ruimte kan omdat het vol zit met piepschuim.

De kosten van zo een vloerisolatie zijn ongeveer 1500 euro, dit verschilt natuurlijk per huis en de oppervlakte daarvan.

De piepschuim vloerisolatie is een handige oplossing voor oudere huizen. Alle nieuwe huizen hebben dit niet nodig omdat zij bij de bouw al een geïsoleerde grond hebben.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tevens een goede en duurzame oplossing wat steeds meer te zien is op zowel nieuwbouw huizen als oudere huizen. De keuze in de verschillende zonnepanelen valt is redelijk. Een aantal nieuwe uitvinden zijn de thin fin zonnepaneel. Dit is een goedkopere zonnepaneel wat zeer dun en flexibel is. Ook is het goedkoper dan de standaard zonnepaneel. Helaas heeft het alleen veel zonlicht nodig, hierdoor is de keus voor de thin fin zonnepaneel minder aantrekkelijk voor Nederland.

Polykristallijne zonnepanelen
Ook heb je polykristallijne zonnepanelen, dit zijn zonnepanelen waarbij de cellen uit meerdere kristallen ontstaan. Hierdoor is op de zonnepaneel een soort gebroken scherven patroon te zien. De kleur is vaak blauw. De polykristallijne zonnepanelen worden in massa producties gemaakt. Hierdoor is het een goedkopere optie zonnepaneel. Er is overigens geen verschil in de verschillen tussen de polykristallijne zonnepanelen. Sommige beweren dit aan de hand van het kleurverschil. Dit is enkel veranderd omdat men een donkere kleur (vaak zwart) wat mooier vind dan de blauwe kleur.

Mono kristallijne zonnepanelen

Bij de mono kristallijne zonnepanelen wordt een cel gebruikt dat maar bestaat uit één kristal. In verhouding met de polykristallijne zonnepanelen hebben de mono kristallijne zonnepanelen een hogere rendement doordat zij meer energie uit het licht opvangen. Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens bezit een mono kristallijne zonnepaneel, ze zijn dus erg gewild. De prijs ligt wel wat hoger dan de polykristallijne zonnepaneel. De zonnepanelen hebben ook in bewolkte momenten een hoge opbrengst. Dus zelfs als het bewolkt is of er een harde wind staat.

 

In de toekomst wordt verwacht dat de bouw meer zal gaan digitaliseren. Op dit moment gebeurd dat al door de bouwtekeningen en materialen online te bestellen, hierdoor weet je via verschillende programma’s hoeveel materialen je nodig gaat hebben. Ook de machines worden veranderd. Er komen grotere accu’s en vele machine merken beginnen nu ook een assortiment aan te bieden waar alles draadloos is. Handig dus voor onderweg als je ergens anders moet gaan klussen. In de bouw moet de wetgeving wel in de gaten worden gehouden, in het verleden hebben maatregelen (zoals gebruik van stikstof) veel invloed gehad op de bouw.

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om blogs te schrijven over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo