De veiligheid van je huis - Artikelpost

De veiligheid van je huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 566 | Aantal woorden: 914 | Datum: | 0 commentaar

Je huis is de plek waar je je veilig voelt, en waar je elke avond met een fijn gevoel hoort thuis te komen. Er zijn verschillende manieren waarop je de veiligheid van je huis kunt verhogen. Er zijn verschillende campagnes gaande tegen inbraak, waarbij heel veel tips worden gegeven. Het is dus zeker de moeite waard om hier eens meer over op te zoeken. Je kunt zelf een aantal maatregelen treffen om je huis veiliger te maken en hier dus ook zelf een beter gevoel bij te hebben. Je kunt denken aan speciale sloten, voldoende terreinverlichting en vergeet ook de bovenverdieping niet!




Speciale sloten

Dit is de eerste en de meest vanzelfsprekende maatregel: doe alles goed op slot. Voor de meeste mensen is dit heel vanzelfsprekend, maar heb je ook speciale sloten die moeilijk te breken zijn? Vooral een schuifpui kan heel inbraakgevoelig zijn, breng hier dus een speciaal slot op aan. Verder moet er natuurlijk ook goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren zitten. Vergeet ook de garagedeur niet.


De bovenverdieping

Als je je benedenverdieping goed hebt beveiligd ben je nog niet klaar. Je moet namelijk je bovenverdieping ook niet vergeten. Vooral als je bovenverdieping makkelijk te bereiken is, is het belangrijk om deze extra goed te beveiligen. Je kunt hiervoor goede sloten voor gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een inbraakalarm.


Als je niet thuis bent

Als je thuis bent, wil je natuurlijk een fijn en veilig gevoel als je ‘s avonds op de bank zit. Maar ook als je weg bent, moet je je huis goed beveiligen. Je wil natuurlijk niet dat al je belangrijke bezittingen zijn weggehaald als je ‘s avonds thuiskomt. Zorg dus dat je huis goed op slot zit overal, en dat het eventuele inbraakalarm aanstaat. Verder is het belangrijk om je huis een bewoonde uitstraling te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een tijdschakelaar te gebruiken. Als je deze op verschillende tijden aan en uit laat gaan, lijkt het net of het huis bewoond is.


Terreinverlichting

 

Een andere manier om je huis goed te beveiligen is het gebruiken van verlichting. Zeker als je een grote tuin hebt, kun je gebruik maken van terreinverlichting. Als het goed verlicht is, is het veel veiliger. Inbrekers voelen zich vaak minder geroepen om zich in een verlicht gebied te begeven dan in een donker hoekje of gebied. Als je bezit over een grote oprit, kun je hier ook terreinverlichting voor gebruiken. Zo is je auto ook nog eens beter beveiligd wanneer je deze op de oprit hebt staan. Bovendien geeft de verlichting gewoon een hele mooie uitstraling.


Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo