De verschillende soorten afvalcontainers die men kan huren - Artikelpost

De verschillende soorten afvalcontainers die men kan huren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 615 | Aantal woorden: 745 | Datum: | 0 commentaar

Verschilleden soorten afval vereisen verschillende soorten afvalcontainers. In dit artikel wordt een korte uitleg gegevens over de verschillende soorten containers.

 
Soort afvalcontainers die u kunt huren (bijvoorbeeld bij HurenAfvalcontainer.com)

Er zijn verschillende afvalcontainers die u kunt afhuren en deze zijn te categoriseren in drie verschillende soorten, namelijk; perscontainers, rolcontainers en afzetcontainers. Voor particulieren is vooral de laatste container het meest aantrekkelijke om af te huren. Deze containers, die wat weghebben van een badkuip, zijn erg handig en komen zowel in gesloten en open vorm. Een gesloten vorm is echter duurder dan zijn open variant. Let verder ook op welk formaat u nodig heeft en of deze past bij u op de stoep of oprit. De formaten zijn opgedeeld in kuub en de meest geleverde containers zijn die van 3 en 6 kuub. U moet verder ook het in acht houden dat de vrachtwagen die de container komt afleveren de plaats van bestemming goed kan bereiken.

Verschillen in afval

Het soort afval is ook bepalend wat voor soort container u nodig zal hebben en welk grootte de container moet hebben. Hieronder vindt u een opsomming van de soorten afval en wat eronder wordt verstaan.

Puin

Er is vrijwel altijd sprake van puinafval als u bezig bent renoveren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen schoon en verontreinigd puin. Wat men onder schoon puin kan verstaan zijn bakstenen, dakpannen, tegels, beton en minder dan 5 procent gips. Verontreinigd puin bestaat uit andere materialen dan steenachtige materialen, gasbeton, asbest en dakgrind. Meestal wordt hier gebruik gemaakt van een puincontainer van 3 of 6 kuub. Een voorbeeld van een puin afvalcontainer kunt u vinden via deze link: http://www.hurenafvalcontainer.com/home/puin-container.html

Sloop- en bouwafval

Sloop- en bouwafval is een verzamelnaam van allerlei soorten afval dat vrijkomt bij sloop of bouwwerkzaamheden. Grofvuil en huisraad wordt hieronder ook verstaan. Het bestaat voornamelijk uit; puin, grofvuil, hout, metalen en glas. Hier wordt meestal gebruikt van een sloop- en bouwafvalcontainer van 3, 6 of zelfs 10 kuub.

Tuinafval

Bent u van plan uw tuin te verbouwen of planten te snoeien? Dan krijgt u te maken met groen- en tuinafval. Struiken, planten, gemaaid gras, onkruid of bladeren vallen hier allemaal onder. Indien u meer dan 10 procent grond of graszoden wilt afvoeren dan dient u gebruik te maken van een grondcontainer. Al het andere gaat in een tuincontainer met een inhoud van 3, 6 of 10 kuub.

Houtafval

Houtafval wordt onderscheiden in 3 delen; A-houtafval, B-houtafval en C-houtafval. De eerste is ongelakt en ongeverfd houtsoorten, de tweede geverfde en gelakte houtsoorten en de derde uit bijvoorbeeld bielzen. Geef goed aan als u een houtcontainer afhuurt om welk type houtsoort het gaat. Een voorbeeld van een hout afvalcontainer kunt u vinden via de volgende link: http://www.hurenafvalcontainer.com/home/hout-afvalcontainer.html

Dak afval

Bij verbouwing of sloop van uw woning, krijgt u wellicht te maken met dak afval. Hier wordt wel een verschil gemaakt in teerhoudend of harsachtig materiaal.
Vaak krijgt u bij renovatie te maken met het eerste en dient u daar rekening mee te houden bij de aanvraag voor een dak afvalcontainer.

Grondafval

Wilt u uw tuin omspitten of wilt u graszoden afvoeren? Dan kunt u gebruik maken van een grond afvalcontainer. Aarde, klei, grond en zand vallen hier allemaal onder.

Over de Auteur

Kees van Smit is een aannemer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo