De vijf populairste trapvormen in Nederland - Artikel Post - Artikel Marketing

De vijf populairste trapvormen in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 123 | Aantal woorden: 450 | Datum: | 0 commentaar

De meeste gezinnen en werknemers hebben er bijna dagelijks mee te maken: de trap. Wil je een trap laten renoveren of ben je toe aan iets anders? Dan kom je voor een cruciale keuze te staan: voor welke trapvorm kies je? In deze blog behandelen wij daarom enkele populaire varianten. Heb jij al een voorkeur?

Steektrap

Bij een trap denk je waarschijnlijk al snel aan een rechte trap. Deze wordt ook wel een steektrap genoemd. Deze populaire trapvorm is in bijna iedere ruimte te plaatsen. Denk bijvoorbeeld tegen een wand of tussen twee muren. Om de klim te onderbreken wordt er vaak gekozen voor één of meerdere tussenbordes. Dit zijn horizontale stukken, waar je spullen kunt plaatsen of rust kunt nemen.

Kwarttrap

Een steektrap is mooi, maar in een kleine ruimte kan deze nogal steil uitpakken. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om er een hoek in aan te brengen. In veel gevallen gaat dit om een kwartslag. Deze trapvorm wordt dan ook wel een kwarttrap genoemd. Er zijn meerdere varianten te onderscheiden. Namelijk:

  • Trap met onderkwart 
  • Trap met bovenkwart 
  • Tweekwarter

Wenteltrap

Trappen zijn in veel gevallen eyecatchers. Als huis- of pandeigenaar wil je daarom graag een goede eerste indruk maken. Voor een exclusief en ruimtelijk gevoel kun je dan het beste voor een wenteltrap kiezen. Deze trapsoort wordt met recht een pronkstuk genoemd. Ben je op zoek naar de mooiste modellen? Neem dan zeker een specialist in de arm. Bedrijven, zoals: Siertrappen, kunnen er één voor je op maat maken.

Spiltrap

De spiltrap lijkt veel op de hierboven genoemde trapvorm. Toch zijn er grote verschillen te noemen. Zo draaien de treden van een spiltrap rond één centrale as. Hierdoor neemt deze trapvorm minder ruimte in beslag. Ideaal voor woon- en werksituaties waarin je ruimte wil of moet besparen.

Open en dichte trap

Tot slot is er nog een onderscheid tussen open en dichte trappen. Het verschil tussen deze trappen zit in de afwerking van de tredes. Is er sprake van een verticale plank (ook wel: een stootbord) tussen de tredes? Dan wordt er gesproken van een open trap. In het geval dat deze plank ontbreekt, gaat het om een dichte trap. Over de Auteur

Specialist in het ontwerpen van wentel- en spiltrappen op maat

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo