De voor en nadelen van een pvc vloer - Artikelpost

De voor en nadelen van een pvc vloer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 445 | Aantal woorden: 407 | Datum: | 0 commentaar

Ten eerste, wat is een PVC vloer?
Een vloer van PVC is gemaakt van kunststof, maar ziet eruit als een echt natuurlijk materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld PVC vloeren met een hout-, beton- of tegellook. Het fijne is dat de vloer dan wel de eigenschappen heeft van een kunststof vloer en een lichte elastische werking heeft. Laat u iets vallen op de vloer, dan zal een PVC vloer enigszins meeveren. Een betonnen vloer is heel hard, waarop een bord of een telefoon veel eerder kapot zou vallen. Je krijgt dus wel de mooie looks van beton of hout, maar dan met de eigenschappen van kunststof. Voor sommige mensen de ideale combinatie!Voordelen van PVC
De elastische eigenschappen van de vloer maakt het een ideale vloer voor bij bedrijven, maar ook particulier doet PVC het goed. De vloeren zijn namelijk slijtvast, onderhoudsvriendelijk, erg sterk, vochtbestendig, brandvertragend, duurzaam en hygiënisch. Daarnaast zijn PVC vloeren ook perfect te combineren met vloerverwarming of vloerkoeling. Tenslotte zijn er dus ook meerdere uitstralingen mogelijk. Designs in verschillende materialen en maten, zo is er voor ieder wat wils!

Nadelen van PVC
Heeft een PVC vloer nog wel nadelen dan? Vrijwel niet, alleen de prijs misschien, die iets duurder is dan gewoon laminaat. Ook is PVC iets minder krasbestendig, maar een goede toplaag lost dit op. Parket & Interieur levert bijvoorbeeld PVC vloeren Venlo en omging.

Aanleggen van de vloer
Het aanleggen is gelukkig niet heel moeilijk. Eerst kijk je naar welk vloersysteem je hebt; plak stroken of klik stroken. 
Bij beide soorten dien je natuurlijk eerst de ondergrond te egaliseren. Klik stroken worden, zoals de naam al zegt, in elkaar geklikt. En lijmstroken worden dus gelijmd. Net als bij laminaat worden PVC vloeren ook zwevend gelegd. Als laatste tip is het slim om bij de muur wat ruimte over te laten, dit vanwege de uitzetting van het materiaal.

Over de Auteur

Schrijft over diverse onderwerpen. Van diagnose apparatuur voor trucks tot aan PVC vloeren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo