De voordelen van een goed geïsoleerd dak - Artikelpost

De voordelen van een goed geïsoleerd dak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 144 | Aantal woorden: 957 | Datum: | 0 commentaar

Duurzaamheid speelt binnen steeds meer huishoudens een belangrijke rol. Gek is dat niet! Door voor een verbetering van de isolatie in huis te kiezen, verlaag je het energieverbruik en daarmee de energierekening. Naast de mogelijkheid om de isolatie in huis te verbeteren, zou je ook kunnen overwegen om zelf energie op te wekken. Voorzie het dak van je woning bijvoorbeeld van moderne zonnepanelen. De gemiddelde aankoopprijs van zonnepanelen is de laatste jaren gedaald. Het maakt dat je de investering in zonnepanelen relatief snel terug kunt verdienen. Hoe zit dit bij de investering in dak isolatie laten plaatsen? Is dit het overwegen waard? Welke voordelen biedt het je? In dit artikel lees je er meer over. 
Goed geïsoleerd dak houdt de woning koeler 

Een van de belangrijkste voordelen van een goed geïsoleerd dak, is het feit dat dit je woning koeler houdt in de zomermaanden. Waar de ruimte onder een plat dak met een bitumen dakbedekking al snel erg warm wordt, geldt dat in veel mindere mate voor ruimtes met bijvoorbeeld een groen dak. Ook het gebruik van dakgrind om de isolatie van je woning iets te verbeteren helpt bij het koel houden van ruimtes. Let er hierbij wel op, dat het gebruik van dakgrind een minimale invloed op de isolatie van je woning zal hebben. Verstandiger is het om het isolatiemateriaal aan de binnenzijde aan het dak te bevestigen. 


Verlaag het energieverbruik in je woning 

Niet alleen zorgt een goed geïsoleerd dak voor het koeler houden van de ruimtes binnen je woning. Ook heeft een goede isolatie invloed op de energierekening die je maandelijks betaalt. Des te beter de isolatie in huis is, des te minder warmte zal er uit de woning stromen. Op deze manier hoef je minder energie te verbruiken om je woning op te warmen. Het dak speelt hierin een belangrijke rol. Warme lucht heeft immers de neiging om op te stijgen. Door de isolatie onder het dak te verbeteren, zal de warme lucht weerkaatst worden. Zeker op de zolderkamer biedt dit voordelen. 


Geef je dak een groene uitstraling 

Een van de manieren om je dak beter te isoleren, is het gebruik van een groene dakbedekking. Bij een groen dak wordt het dak bekleed met verschillende soorten mossen en planten. Deze plantensoorten hebben weinig onderhoud nodig. Ideaal, wanneer je geen groene vingers hebt! De wortels van deze mossen en grassen hebben de eigenschap, dat deze de warmte vasthouden. Dit biedt zowel in de winter, als in de zomer voordelen! In de zomer houdt het groene dak de woning koel. In de winter zorgt een groen dak voor een verlaagd energieverbruik. 


Advies van een dakdekker in de buurt 

Twijfel je nog over de voordelen van het verbeteren van de isolatie van je dak? Of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden die je hierbij hebt? Neem in dat geval eens contact op met een dakdekker in de buurt. Een dakdekker kan je meer vertellen over de invloed en het effect van verschillende keuzes op het gebied van dakisolatie.  

Over de Auteur

Een auteur die het leuk vindt om nieuwtjes te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo