De voordelen van extra hypotheekaflossing - Artikelpost

De voordelen van extra hypotheekaflossing

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 321 | Aantal woorden: 469 | Datum: | 0 commentaar

Jouw eerste eigen huis. Het is - vandaag de dag - een hele prestatie. De meeste huiseigenaren sluiten daarom een hypotheek af. Dit betekent dat jouw huis nog deels eigendom is van de hypotheekverstrekker. Geeft dit je een naar gevoel? Dan kun je je hypotheek ook extra aflossen. In deze blog vertellen wij je meer over de voordelen. Heb uitgebreid advies nodig? Neem dan contact op met Veldhuis Advies.

Lagere maandlasten

De hypotheek versneld aflossen kent een paar voordelen. De grootste daarvan zijn de maandlasten. Doordat je met de extra aflossing een lagere hypotheekschuld hebt, worden deze lager. Je bespaart namelijk op de totale hoeveelheid rente die je moet betalen. Hoe lager jouw schuld in een bepaald jaar is, hoe minder rente je daarover hoeft te betalen. Bij iedere €1.000 euro die je aflost, kun je - bij een rentetarief van 5% - zo zo’n €50 euro per jaar besparen.

Minder rente

Sluit je een hypotheek af? Dan is er sprake van een schuld-marktwaardeverhouding. Bij de start is deze veelal het hoogst. Zo kan het voorkomen dat jouw schuld aan de verstrekker tot 60% hoger is dan dat jouw nieuwe woning waard is. De verhouding tussen schuld en waarde kan ervoor zorgen dat jij meer rente moet betalen. Verlaag je de verhouding door versneld af te lossen? Dan kan het zo zijn dat je een lager rentepercentage moet betalen. De bank loopt namelijk minder risico over het uitgeleende bedrag, waardoor je in aanmerking komt voor een lagere opslag of een hogere korting.

Lagere belastingdruk

Als Nederlands burger kun je tot €30.360 belastingvrij sparen. Daarna betaal je 0,58% belasting over jouw vermogen. Althans: tot €101.720. Daarna gelden er andere tarieven. Tik je die €30.360 spaargeld per persoon aan? Dan kun je dit geld beter in de aflossing van jouw hypotheek steken. Een huis valt namelijk niet onder Box 3, waardoor jouw spaargeld onder de belastinggrens blijft steken.

Recht op zorgtoeslag

Soms heb je als huiseigenaar recht op zorgtoeslag. Dit is het geval wanneer je als alleenstaande minder dan €29.562 per jaar verdient. Heb je een toeslagpartner? Dan mag je tot €37.885 verdienen om aanspraak op de toeslag te maken. Heb je echter ietsjes meer dan €114.776 (alleenstaand) of €145.136 (met partner) op de spaarrekening staan? Dan vervalt het recht op zorgtoeslag. Dit ondanks het feit dat je onder de inkomensgrens komt. Door extra af te lossen verlaag je jouw vermogen en maak je weer aanspraak op toeslag.Over de Auteur

Specialist op het gebied van financiele producten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo