De voordelen van gasloos stoken - Artikelpost

De voordelen van gasloos stoken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 271 | Aantal woorden: 433 | Datum: | 0 commentaar

Het is vijf vóór twaalf. Op verschillende plekken van de wereld laait de discussie in alle heftigheid weer op. Willen wij het tij van global warming keren en hiermee onze wereld redden? Dan moeten we nu ingrijpen. Verschillende overheden en bedrijven hebben al de nodige maatregelen getroffen. Natuurlijk kun jij ook aan het reddingsplan bijdragen. Weten waarom jij overstag zou moeten gaan? In deze blog vertellen wij je meer over de voordelen van gasloos stoken.

1. Goed voorbereid

In de krant. Op internet. In de wandelgangen. De plannen van de Europese Unie zijn duidelijk: wij gaan over een paar decennia massaal van het gas af. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft de EU al verschillende regelingen bedacht. Zo worden nieuwbouwprojecten nu zonder gasaansluiting gebouwd en stijgen onze gasprijzen. En dat is nog maar het begin! Er komen straks steeds meer regelingen bij. Door nu te investeren in een gasloze warmtebron, ben jij hierop voorbereid.

2. Vermijd CO-vergiftiging

De sluipende moordenaar. Zo wordt koolmonoxidevergiftiging ook wel genoemd. Wanneer aardgas niet volledig wordt verbrand, komt er koolmonoxide vrij. Deze giftige gas kun je niet zien, ruiken of proeven, waardoor het ongemerkt de plaats van jouw zuurstof inneemt. Dit is niet alleen slecht voor jouw gezondheid, maar in veel gevallen ook fataal. Nog een goede reden om gasloos te stoken, dus!

3. Lagere energiekosten

Als wij Nederlanders ergens gevoelig voor zijn, zijn het financiële voordelen. Gelukkig zijn die er bij gasloos stoken genoeg. Een woning die goed is ingericht, is vaak zelfvoorzienend. Dit houdt in dat je jouw energie en warmte grotendeels zelf opwekt. Er komt dus geen dure energiemaatschappij in je nek heigen. Daarnaast kun je nog meer besparen door het huis goed te isoleren en een warmteterugwinsysteem te installeren.

4. Een beter milieu

De allerbelangrijkste reden om van het gas af te gaan is natuurlijk het milieu. CO2 is namelijk funest voor de wereld zoals wij dat kennen. De signalen zijn al jaren aanwezig. De aarde is bezig met opwarmen. Zo smelt de Noordpool en kennen wij steeds chaotischere en warmere zomers. Tijd om het verbranden van aardgas een halt toe te roepen! Natuurlijk draag jij daar met jouw keuze aan bij.Over de Auteur

Specialist in milieuvriendeijke oplossingen voor verwarming

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo