De voordelen van houtskeletbouw woningen - Artikelpost

De voordelen van houtskeletbouw woningen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 816 | Aantal woorden: 411 | Datum: | 0 commentaar

Houtskeletbouwwoningen bestaan in zijn geheel uit houten prefab elementen. Deze elementen zijn op duurzame wijze geproduceerd en zijn doorgaans ook nog eens recyclebaar. In deze tijden wordt er veel waarde gehecht aan ecologisch verantwoord ondernemen, waardoor houtskeletbouwwoningen bijzonder in trek zijn.

Houtskeletbouwwoningen worden op maat geproduceerd en worden in elementen op de bouw afgeleverd. Vervolgens worden ze na bewerkt, om volledig te voldoen aan alle geldende eisen, inzake stabiliteit en isolatie.

Voordelen ten opzichte van traditionele woningen
Houtskeletbouw kent vele voordelen ten opzichte van traditionele woningen. Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk wel de milieuvriendelijkheid van een houtskeletbouwwoning. De productie van de houten elementen gebeurd op duurzame wijze, waardoor er weinig energie wordt opgewekt. Dit heeft een directe invloed op het welzijn van de aarde. Houtskeletbouwwoningen hebben doorgaans een houten buitenafwerking. Toch kan er voor worden gekozen om de buitenafwerking van steen te voorzien. Deze worden dan op bepaalde wijze tegen de houten constructie opgemetseld. Voor de buitenwereld zal het niet zichtbaar zijn dat het om een houtskeletbouwwoning gaat.

Zoals gezegd is het ecologische aspect één van de belangrijkste voordelen van dergelijke woningen. Toch zijn er ook nog vele andere voordelen, ten opzichte van traditionele woningen. Deze zullen we onderstaand uiteenzetten.

Ten eerste zijn houtskeletbouwwoningen niet zwaar. Ze zijn zelfs stukken lichter dan traditionele woningen, waardoor ze eenvoudig werkbaar zijn. Wanneer er sprake is van ondergronden met weinig draagkracht kan een houtskeletbouwwoning dan ook uitkomst bieden. Daarnaast is skeletbouw warmte isolerend, door hout over thermische eigenschappen beschikt. De wanden zullen dus nooit koud zijn en de woning kan erg snel verwarmt worden in koude dagen.

Misschien zult u denken dat houtskeletbouw gevaarlijk is met het oog op brandveiligheid. Niets is echter minder waar. Doordat het hout op dusdanige wijze wordt bewerkt, is het bijzonder brandveilig. Een kans op brand is dus gering. Tevens zijn houtskeletbouwwoningen erg snel op te bouwen. Bent u ongeduldig? Een skeletbouwwoning biedt uitkomst. De onderdelen worden namelijk kant en klaar aangeleverd en hebben minder arbeidsuren nodig om op te bouwen.

Soms kan een woning al binnen een week staan, althans het skelet.

Over de Auteur

RB Online brengt u informatieve informatie over ecologisch verantwoord ondernemen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo