De voordelen van isoleren met PUR schuimisolatie
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: bouwadvies | Via Artikel Post
Gezien: 2983 |
Aantal woorden: 756 |
Datum: Thu, 11 Sep 2014 |
0 commentaar
Wil jij jou dak gaan isoleren om energieverlies tegen te gaan? Neem dan het isoleren met PUR isolatieschuim zeker mee in jou beslissing, omdat PUR isolatieschuim een van de meest gebruikte en meest geschikte manieren is om een dak te isoleren. Het PUR isolatieschuim is dan ook geschikt voor elk dak en relatief gemakkelijk aan te brengen door de gebruiksvriendelijke spuiten die op de markt zijn gebracht. Isoleren met PUR isolatieschuim kan energieverlies met maar liefst 25% verminderen, dit zal dus resulteren in een behoorlijke besparing op de energierekening. De kosten en arbeid die gemoeid is met de dakisolatie met PUR schuim zullen dan ook vanzelf worden terugverdiend. Hieronder zullen nog een aantal belangrijke voordelen worden besproken met betrekking tot het isoleren met PUR schuim.
Wat is PUR schuimisolatie?
PUR is een afkorting van de scheikundige term Polyurethaan. Deze stof heeft een hoge isolatiewaarde door de manier waarop het scheikundige construct in elkaar zit. Een hoge dichtheid van het materiaal en een goede warmte geleiding maakt deze stof perfect geschikt voor het isoleren van allerlei ruimtes. Zo is de spuitisolatie ook zeer geschikt voor de isolatie van daken. De substantie van het materiaal maakt de isolatie spuitbaar en vormbaar, waardoor men in alle hoeken en gaten kan isoleren. Deze spuitisolatie is dus gemakkelijk aan te brengen en is daarnaast naar eigen inzicht op te spuiten.
Wat zijn de voordelen van schuimisolatie?
Zoals eerder gezegd heeft het aanbrengen PUR spuitisolatie veel voordelen voor jou en jou huis. Naast minder energieverlies en dus een duidelijke besparing op de energiekosten zijn er nog een aantal belangrijke voordelen van PUR schuimisolatie op te noemen. Hieronder staan deze voordelen kort en bondig uitgelegd:
1) De isolatie met schuim levert meer comfort op in uw woonomgeving, omdat de spuitisolatie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur veroorzaakt door het opwarmen van de muren, vloeren etc. met ongeveer 2,5 graden Celsius.
2) De isolatie met behulp van schuim zorgt voor minder kans op vochttransport van het dak naar binnen. Dit heeft tot gevolg dat er minder kans is op bijvoorbeeld schimmels die zich goed ontwikkelen bij een hoge luchtvochtigheid. Er vormt zich met andere woorden een gezonder klimaat in uw woning.
3) De kostenbesparing is reeds genoemd. Ga er van uit dat je ongeveer 20% minder stookkosten zult hebben met een goede dakisolatie met behulp van schuimisolatie.
4) Het isoleren van je huis heeft een ook een maatschappelijke functie. Het isoleren van je huis zorgt namelijk voor minder energieverbruik en minder energieverspilling door lekken. Dit betekent dat er minder fossiele brandstoffen hoeven te worden gebruikt en dat is dus een ontlasting voor het milieu en uw leefomgeving. In cijfers betekent dat dat een vierkante meter dakisolatie met schuim over een periode van 100 jaar ongeveer 80000 kilogram CO² uitstoot kan besparen.
Het is dus duidelijk dat het aanbrengen van schuimisolatie zowel voor jezelf als de mensen om jou heen zeer voordelig kan zijn met betrekking tot kostenbesparingen, leefklimaat en natuurlijk het milieu.
Dikte van schuimisolatie
De dikte van schuimisolatie is altijd al een punt van discussie geweest. Men is het er niet over eens wat nu de beste dikte van schuimisolatie dient te zijn. Deze onzekerheid komt voort uit het feit dat geen enkel dak hetzelfde is en dat elk dak een ander aanpak verdient. Het is dus afhankelijk van de situatie wat de dikte van schuimisolatie dient te zijn. Naast de afhankelijkheid van bouwkundige factoren zijn er natuurlijk ook persoonlijke factoren in het spel. Denk hierbij aan eigen wensen en voorkeuren op het gebied van budget en dergelijke zaken. De algemene vuistregel die echter wordt aangehouden met betrekking tot de dikte van schuimisolatie is dat de spuitisolatie laag minimaal 3 cm dient te zijn. De gemiddelde dikte van de schuimisolatie laag ligt ergens tussen de 8 cm en de 10 cm. In eerste instantie geldt: hoe meer, hoe beter. Maar op een gegeven moment is de laag zo dik dat nog meer schuim overbodig wordt.
Over de Auteur
Jan DC is actief in de bouwsector en schrijft als hobby over tal van interieurgerelateerde teksten. Zijn specialisaties zijn isolatie, ventilatie en vochtbestrijding.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen