De warmtepomp - Artikelpost

De warmtepomp

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1042 | Aantal woorden: 396 | Datum: | 0 commentaar

Je hoort er meer en meer over, maar wat is nu eigenlijk de warmtepomp en wat is er zo goed aan? Waarvoor dient ze en voor welk project is ze nuttig?

Verwarmingstoestel en meer

De definitie van een warmtepomp is heel eenvoudig. Het is een toestel ter vervanging van de traditionele verwarmingsketel op aardgas of mazout. Het kan dus ingezet worden om een huis te verwarmen en om sanitair warm water te voorzien. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwembadverwarming of airconditioning te installeren met de warmtepomp.

Gratis energie

De warmtepomp haalt zijn energie uit de relatief lage warmte die zich bevindt in de omgeving zoals lucht, water en de bodem. Met een bepaald systeem onttrekt de warmtepomp de lage warmte uit de omgeving en geeft ze door als hogere, bruikbare temperatuur aan een verwarmingselement. Eenvoudig, milieuvriendelijk en vooral ook zeer economisch. We gebruiken immers gratis beschikbare energie.

Verschillende systemen

Afhankelijk van welke bron wordt gebruikt voor de onttrekking van warmte (lucht, water of grond) bestaan er verschillende systemen. De belangrijkste zijn de grond/grond, grond/water, water/water en lucht/water warmtepompen. Elk systeem heeft zijn specifieke voordelen en rendement.

Niet voor iedereen

 

De energie is gratis beschikbaar maar er gaat bij een geothermische warmtepomp (warmte uit de grond) een aanzienlijke investering gepaard. Er moet namelijk één of meerdere boringen uitgevoerd worden. Daarnaast is een warmtepomp niet voor elk gebouw interessant. Een goede isolatie is belangrijk en het warmteafgiftesysteem moet kunnen renderen met lage temperaturen (vloer- of muurverwarming). Het is dus zeer belangrijk om op voorhand zich goed te informeren om de haalbaarheid van het project te berekenen.Over de Auteur

webredacteur voor een SEObedrijf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo