De wereld van een baby - Artikelpost

De wereld van een baby

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1021 | Aantal woorden: 588 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je in verwachting bent van een kindje is dat een enorm spannende en bijzondere periode. De meeste moeders genieten enorm van deze periode en alles wat er verandert. Daarbij moet er, vooral de eerste keer, van alles worden geregeld.  Het is behalve een leuke periode ook een tijd die vol staat van alle keuzes die er te maken zijn. Een hele belangrijke is de babykamer, waarvoor een ledikantje en commode, maar ook de aankleding, de hoeslakentjes en de gordijnen moeten worden bepaald.

Als het in uw woning mogelijk is, is het fijn om kamertje te kiezen dat niet al te groot is en zich dicht bij uw slaapkamer bevindt. Het is een veilig gevoel als uw kindje niet te ver weg is. Vooral het eerste jaar heeft de babykamer een hele belangrijke functie, omdat baby dan het meeste slaapt. Het is dus goed om veel aandacht te besteden hieraan. Maar wat is nu belangrijk om op te letten wanneer je keuzes maakt over de inrichting?

Natuurlijk wilt iedereen een fijne, veilige plek creëren voor de toekomstige kleine. En heb je je eigen smaak qua inrichting. Als je al weet of het een jongetje of meisje wordt kan je daar ook rekening mee houden. Bij een jongetje kan je bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen in de babykamer met een blauw dessin. Behalve ieders voorkeur en het geslacht van de toekomstige baby is er nog iets anders, namelijk de belevingswereld van baby zelf. Een pasgeboren kindje kan nog niet goed kleuren en vormen onderscheiden. Het is dan ook goed om in een babykamer te kiezen voor rustige kleuren en niet al te drukke prints. Ook kan je gebruik maken van natuurlijke materialen voor de stoffen in de kamer, zodat het babyhuidje omringd wordt door zachtheid.

De eerste periode in het leven van een baby slaapt hij of zij gedurende vele momenten op de dag. Rust en regelmaal bieden veiligheid voor het kindje, en tijdens de slaapmomenten is het prettig als de kamer verdonkert kan worden met gordijnen die het licht buiten houden.  Dit is voor jezelf ook fijn want het zal ervoor zorgen dat je baby makkelijker en rustiger slaapt. Er zijn genoeg gordijnen verkrijgbaar die donker genoeg zijn en toch het licht niet helemaal afsluiten.

Begin op tijd. Als je de kleuren en materialen hebt gekozen is het aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met verven. Als je dit zelf doet, let er dan op dat er in sommige verf gifstoffen zitten, die met name aan het eind van je zwangerschap schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren kindje. Een ledikantje lijkt vaak makkelijk in elkaar te zetten, maar kan nog best lastig zijn. Gordijnen voor bijv. een babykamer moet eerst een tijdje hangen voor ze mooi vallen.

Tijdens een zwangerschap is er van alles om over na te denken, zowel leuke als simpelweg praktische dingen. Uiteindelijk zal je blij zijn wanneer alles op tijd in orde is en dat de babykamer perfect uitgerust is voor de komst van je kleintje.

<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->

Over de Auteur

Evert Groot Interieurstoffen is gespecialiseerd in het stofferen van ramen en het (her)stofferen van meubels in Amsterdam en omgeving.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Mama Surprise Cavia- Interactieve knuffel krijgt 3 baby's
Mama Surprise Cavia- Interactieve knuffel krijgt 3 baby's

€ 64,99
Toon product

Pampers Baby-Dry Pants - Maat 5 (12-17kg) - 160 Luierbroekjes - Maandbox
Pampers Baby-Dry Pants - Maat 5 (12-17kg) - 160 Luierbroekjes - Maandbox

€ 46,50
Toon product

BABY born Soft Touch Magic Girl - Babypop 43 cm
BABY born Soft Touch Magic Girl - Babypop 43 cm

€ 44,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo