De werking van een invalcirkelzaag - Artikel Post - Artikel Marketing

De werking van een invalcirkelzaag

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 398 | Aantal woorden: 425 | Datum: | 0 commentaar

Een invalcirkelzaag wordt met regelmaat verward met een gewone handcirkelzaag. Grote overeenkomst is dat beide gereedschappen handcirkelzagen zijn. Groot verschil is dat een invalcirkelzaag over een verend systeem beschikt waarmee je in het midden van een oppervlak kan starten met zagen. Bij een gewone handcirkelzaag zit het zaagblad in een vaste positie. Hierdoor moet je buiten het stuk gaan zagen en via de rand erin gaan.

Hoe werkt een invalcirkelzaag precies?

Met een invalcirkelzaag kan je dus midden in het oppervlak zagen. Maar hoe werkt dat dan precies? De zaag gaat al draaiend naar beneden en gaat van daaruit zagen. Door het geleidesysteem is de zaag zeer nauwkeurig af te stellen. Hierdoor is zagen tot in de precisie mogelijk. Naast dat het zagen hiermee een stuk gemakkelijker gaat, zijn de zaagsneden ook splintervrij. Zodoende zet je een betere kwaliteit zaagwerk weg.

Accessoires

Een cirkelzaag beschikt over diverse accessoires, waardoor meerdere zaagopties mogelijk zijn. In totaal zijn de volgende zaag accessoires verkrijgbaar:

  • Geleiderail
  • Stofafzuiging
  • Accu's

Geleiderail

Er is een geleiderail beschikbaar. Hiermee kan je langere zaagsneden maken. Deze rail is te bevestigen aan de cirkelzaag en biedt meer ondersteuning tijdens de zaagwerkzaamheden. 

Stofafzuiging

Net als veel andere cirkelzagen beschikt de invalzaag ook over een stofafzuiging. Een stofafzuiging houdt de werkplek schoon en zaagselvrij. Een zaagselvrije werkplek verhoogt de veiligheid en zorgt ervoor dat je productiever kan werken. 

Accu`s

De cirkelzaag met invalfunctie is niet alleen met snoer te koop, maar ook met accu. Met de accu variant kan je op allerlei plekken zagen zonder elektriciteit. Daarnaast ervaar je geen overlast van het snoer. 

Invalcirkelzaag kopen

Ga jij binnenkort aan de slag met hout? Heb je grote plannen voor de tuin? Of wil jij je eigen meubels maken? Een invalcirkelzaag is dan een ideale tool voor in jouw gereedschapskist. Bij Gereedschapscentrum vind je een uitgebreid assortiment aan invalcirkelzagen.Over de Auteur

Gereedschapcentrum.nl is al sinds 2007 hét adres voor professioneel gereedschap en accessoires. Inmiddels zijn wij al heel wat jaren bezig om van elke klusser een tevreden klant te maken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo