Defect cilinderslot - Artikelpost

Defect cilinderslot

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 505 | Aantal woorden: 371 | Datum: | 0 commentaar

Als uw cilinderslot niet goed werkt, kunt u natuurlijk een slotenmaker inschakelen. U kunt echter ook eerst zelf het probleem proberen op te lossen. Bij een cilinderslot dat slecht werkt kan de oorzaak bij het slot zelf liggen, bij het kozijn of bij de deur.

De makkelijkste manier om dit te testen is door het slot dicht te draaien met de deur open. Werkt het slot ook dan moeizaam? Dan zit het probleem in het slot of de sleutel. Werkt het slot op dat moment wel goed, dan moet u kijken naar het kozijn en de deur. In de meeste gevallen zal het kozijn of de deur wat verzakt zijn. Hierdoor sluiten het slot en de sluitkom niet meer goed op elkaar aan. Kijk of de deur ergens klemt en of het slot en de sluitkom nog wel op gelijke hoogte zitten. In sommige gevallen kunt u dit zelf oplossen door wat aanpassingen te doen aan de deur of het kozijn.

Werkt het slot ook niet goed met de deur open? Dan is het tijd om naar het slot zelf te kijken. Het handigst is om de cilinder even tijdelijk uit het slot te halen. Als het ook dan stroef gaat kan het nog aan de sleutel liggen. Probeer ook even een andere sleutel om dit te testen. Mocht dit niet werken dan zit het probleem bij de cilinder. Deze kunt u zelf vervangen, of u kunt een slotenmaker inschakelen.

Werkt de cilinder wel gewoon prima, dan zit het probleem in het oplegslot of inlegslot. Wat smeermiddel of slotspray is vaak al genoeg. Wanneer dit niet werkt is het slot hoogstwaarschijnlijk versleten en moet het vervangen worden.

 

Lukt het niet zelf, of laat u de klus sowieso liever aan een professional over? Een woont u in de regio Almelo? Neem dan contact op met een van de dakdekkers van almelo-slotenmaker.nl.

Over de Auteur

Monique van Ven

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo