Dit moet je weten over een bouwkundige keuring - Artikelpost

Dit moet je weten over een bouwkundige keuring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 289 | Aantal woorden: 668 | Datum: | 0 commentaar

Vooral bij het kopen van een wat oudere woning is het slim om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring wordt aangeraden bij woningen die gebouwd zijn voor 1990, maar soms kan het bij een nieuwere woning ook verstandig zijn om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren.

 

Wat is een bouwkundige keuring?

Bij het kopen van een huis kun je een bouwkundige keuring laten doen, dit is een keuring van een bestaande woning die door bijvoorbeeld een bouwkundig inspecteur wordt uitgevoerd. Tijdens het keuren wordt er gekeken naar eventuele gebreken in de woning. Na de keuring maakt de bouwkundige een bouwkundig rapport op, hierin staan de eventuele gebreken vermeld, het nodige herstelwerk en onderhoud en natuurlijk de kostenbegroting.

 

Wie voert de keuring uit?

Landelijk zijn er veel partijen die gecertificeerd en opgeleid zijn om een keuring uit te mogen voeren. Het is belangrijk dat dit altijd een onafhankelijke partij is, dit kan bijvoorbeeld een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau of aannemingsbedrijf zijn. Ook is het van belang dat het bouwkundig rapport volgens de Nationale Hypotheek Garantie wordt opgemaakt.

 

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Als een taxateur van een woning achterstallig onderhoud vaststelt, en als je een hypotheek wilt afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie is het verplicht om een bouwkundige keuring te laten doen. Maar bovenal is het gewoon verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, vooral bij een woning die gebouwd is voor 1990.

 

Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Het is mogelijk om een bouwkundige te laten uitvoeren voor of na het doen van een bod. Als je de keuring laat doen voor je een bod uitbrengt op de woning, dan kunnen eventuele herstelkosten aan de woning meegenomen worden in de onderhandelingen. Laat je de keuring uitvoeren nadat je een bod hebt uitgebracht, dan is het belangrijk om hierover goede afspraken te maken en vast te laten leggen over de maximale herstelkosten, zodat je bij de overschrijding van deze herstelkosten de koop kunt ontbinden.

 

Bij het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring moet je dus aan veel verschillende dingen denken, het is daarom handig om een aankoopmakelaar in te schakelen.Over de Auteur

schrijver van diverse artikelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo