Dit moet je weten over een bouwkundige keuring
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: lizzmedianl | Via Artikel Post
Gezien: 446 |
Aantal woorden: 668 |
Datum: Wed, 3 Feb 2021 |
0 commentaar
Vooral bij het kopen van een wat oudere woning is het slim om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring wordt aangeraden bij woningen die gebouwd zijn voor 1990, maar soms kan het bij een nieuwere woning ook verstandig zijn om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren.
Wat is een bouwkundige keuring?
Bij het kopen van een huis kun je een bouwkundige keuring laten doen, dit is een keuring van een bestaande woning die door bijvoorbeeld een bouwkundig inspecteur wordt uitgevoerd. Tijdens het keuren wordt er gekeken naar eventuele gebreken in de woning. Na de keuring maakt de bouwkundige een bouwkundig rapport op, hierin staan de eventuele gebreken vermeld, het nodige herstelwerk en onderhoud en natuurlijk de kostenbegroting.
Wie voert de keuring uit?
Landelijk zijn er veel partijen die gecertificeerd en opgeleid zijn om een keuring uit te mogen voeren. Het is belangrijk dat dit altijd een onafhankelijke partij is, dit kan bijvoorbeeld een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau of aannemingsbedrijf zijn. Ook is het van belang dat het bouwkundig rapport volgens de Nationale Hypotheek Garantie wordt opgemaakt.
Is een bouwkundige keuring verplicht?
Als een taxateur van een woning achterstallig onderhoud vaststelt, en als je een hypotheek wilt afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie is het verplicht om een bouwkundige keuring te laten doen. Maar bovenal is het gewoon verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, vooral bij een woning die gebouwd is voor 1990.
Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?
Het is mogelijk om een bouwkundige te laten uitvoeren voor of na het doen van een bod. Als je de keuring laat doen voor je een bod uitbrengt op de woning, dan kunnen eventuele herstelkosten aan de woning meegenomen worden in de onderhandelingen. Laat je de keuring uitvoeren nadat je een bod hebt uitgebracht, dan is het belangrijk om hierover goede afspraken te maken en vast te laten leggen over de maximale herstelkosten, zodat je bij de overschrijding van deze herstelkosten de koop kunt ontbinden.
Bij het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring moet je dus aan veel verschillende dingen denken, het is daarom handig om een aankoopmakelaar in te schakelen.
Over de Auteur
schrijver van diverse artikelen
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen