DIY-ideeën voor bloempotten die uw tuin zullen doen schitteren! - Artikelpost

DIY-ideeën voor bloempotten die uw tuin zullen doen schitteren!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 191 | Aantal woorden: 3743 | Datum: | 0 commentaar

Bent u een fervent tuinier of iemand met net genoeg groene vingers om een plant in leven te houden? Als het op de buitenkant van uw huis aankomt, is er niets gezelliger dan een mooie tuin. En zelfs als u geen groene vingers hebt, zijn er eenvoudige manieren om de uitstraling van een mooie buitenruimte te creëren. Er zijn veel verschillende planten en bloemen die jaar na jaar het beste buiten groeien, ongeacht waar u woont. Als je nog een stapje verder wilt gaan met tuinieren, maak dan eens een paar DIY bloempotten! Potten zijn geweldig omdat ze structuur en stijl toevoegen aan elk type buitenruimte. Ze geven je ruimte niet alleen een extra laagje schoonheid, maar fungeren ook als opslagruimte voor planten, zodat je ze water kunt geven zonder dat ze oververhit raken of bevriezen. Laten we eens kijken naar deze 10 ideeën voor DIY bloempotten! Om te beginnen kan je de mooiste bloempotten kopen bij Top Tuincentrum.


A DIY terracotta pot garden

Deze tuin in terracotta potten is perfect, niet alleen door zijn eenvoud maar ook door zijn veelzijdigheid. Je kunt bijna elke soort plant in deze potten gebruiken, zolang ze maar in de volle zon kunnen groeien. Voor dit ontwerp moet je planten kiezen die kleiner van formaat zijn, zoals hangende bloemen zoals Calendula, of kleinere vetplantjes. Als u wat meer kleur en textuur aan uw potten wilt toevoegen, kunt u ook wat siergrassen en cactussen toevoegen, evenals een paar kleine stenen op de bodem van de potten. Zo kunnen de planten door de bodem heen wortelen en krijgen de potten meer diepte. Als u een dramatischer effect wilt creëren, kunt u ook wat zwarte potten toevoegen voor contrast. U kunt de potten zwart verven of een zwarte potgrond kopen om ze mee te vullen.


Een terracotta potten tuin met mos

Als je van de schoonheid en eenvoud van de natuur houdt, is deze mos terracotta pot tuin de perfecte DIY voor jou. Deze pot tuin is ongelooflijk eenvoudig te maken en vereist zeer weinig onderhoud. Je kunt verschillende planten in je potten gebruiken, zolang ze maar klein genoeg zijn om erin te passen. Voor dit ontwerp kun je kleine vetplantjes gebruiken, kleine bloeiende planten zoals Baby Tears, of kleine cactussen. U kunt ook kleine decoratieve stenen gebruiken om diepte aan de potten toe te voegen. Zorg er wel voor dat je niet te zware stenen of grind gebruikt, want die kunnen de planten verzwaren en het zo moeilijk maken om goed te groeien. Een andere optie is om mos te gebruiken om de binnenkant van de potten te bedekken. Dit zorgt niet alleen voor een mooi terracotta pot tuinontwerp, maar het helpt ook om de grond binnenin vochtig te houden en voorkomt dat deze uitdroogt.


Een tuin van aardewerk

Als je van de natuur houdt, maar ook van kunst, dan is deze pottenbaktuin zeker iets voor jou. Deze pottenbaktuin is perfect voor wie van eenvoud houdt en geen gedoe wil met eindeloos planten en water geven. Voor dit ontwerp begint u met een eenvoudige pot en voegt u er kleine decoratieve elementen aan toe. Om een mooiere tuin van aardewerk te maken, kun je kleine stukjes zeeschelp, kleine steentjes of zelfs stukjes gebroken porselein gebruiken. U kunt ook de buitenkant van de pot schilderen zodat deze bij uw inrichting past. U kunt een speciale pottenbakkersverf gebruiken of gewone verf op de pot aanbrengen zodra deze is gedroogd. Dit is een geweldige optie als u een mooie en unieke pot wilt maken die niet uw typische bloempot is.


Een opvallende marmeren pot tuin

Deze marmeren pot tuin is perfect voor degenen die houden van de uitstraling van natuurlijke elegantie. Deze pot tuin is een geweldige optie voor degenen die graag hun planten regelmatig water te geven, omdat je geen zorgen te maken over de bodem uitdroogt. Voor dit ontwerp moet je een pot vinden met een vrij diepe bovenkant. Je kunt dan een verscheidenheid aan kleine planten kiezen, zoals vetplanten, cactussen, of zelfs kleine bloeiende planten. Als je je planten hebt gekozen, kun je de aarde bedekken met een laag decoratieve kiezels. De kiezels beschermen de planten tegen het gewicht van het water en voorkomen dat de grond drassig wordt, waardoor de planten zouden kunnen beschadigen.


Een vetplanten- en bloempotten tuin

Dit mooie en creatieve vetplanten- en bloempot tuinontwerp is perfect voor iedereen die graag zowel binnen als buiten decoreert. Dit ontwerp is geweldig als u een unieke en decoratieve tuin wilt creëren, maar niet veel ruimte hebt. Voor dit ontwerp kunt u beginnen met een kleine pot en decoratieve stenen toevoegen rond de buitenkant van de bodem. Vervolgens vult u de pot van binnen met aarde, gemengd met zand voor extra textuur. U kunt dan een verscheidenheid aan verschillende vetplanten en cactussen kiezen, evenals enkele kleine decoratieve stenen of stukjes gebroken porselein voor extra decoratie. Dit is een geweldige optie als u van vetplanten houdt, maar ook een paar andere planten aan uw pot wilt toevoegen voor de afwisseling.


Een metalen muur met bloempotten

Als je van metaal houdt, maar geen zware en dramatische buitenruimte wilt creëren, is deze muur van metaal en bloempotten het perfecte ontwerp voor jou. Dit ontwerp is geweldig voor wie van gedurfde en opvallende ontwerpen houdt en met niets minder genoegen wil nemen. Voor dit ontwerp kunt u beginnen met een kleine pot en decoratieve stenen toevoegen rond de buitenkant van de bodem. Vul de pot van binnen met aarde vermengd met wat zand voor extra textuur. Vervolgens kunt u een aantal verschillende vetplanten en een paar kleine bloeiende planten kiezen. U kunt ook kleine stukjes decoratieve stenen of stukjes gebroken porselein toevoegen voor extra decoratie. Als je echt een unieke pot wil kan je zelfs Gouden Bloempotten kopen!


Een houten pottenwand van terracotta

Als je van houten decoratie houdt en een opvallend ontwerp in je buitenruimte wilt maken, is deze houten pottenwand van terracotta het perfecte ontwerp voor jou. Dit ontwerp is geweldig voor wie houdt van gedurfde en opvallende ontwerpen en geen genoegen wil nemen met minder. Voor dit ontwerp kunt u beginnen met een kleine pot en decoratieve stenen toevoegen rond de buitenkant van de bodem. De binnenkant van de pot kun je vullen met aarde vermengd met zand voor extra textuur. Vervolgens kunt u een aantal verschillende vetplanten en een paar kleine bloeiende planten kiezen. U kunt ook kleine stukjes decoratieve stenen of stukjes gebroken porselein toevoegen voor extra decoratie.


Afsluitende woorden

Het creëren van een mooie en weelderige tuin buiten je huis kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je geen groene vingers hebt. Deze DIY bloempot ideeën zijn de perfecte oplossing voor mensen die een pop van kleur en schoonheid willen toevoegen aan hun buitenruimte, maar niet weten waar te beginnen. Of je nu van natuurlijke elegantie houdt of de voorkeur geeft aan gedurfde en opvallende ontwerpen, er is hier zeker een DIY bloempot-ontwerp dat perfect bij je past.Over de Auteur

Tuinspullen of meubelen kopen? dan is Toptuincentrum de beste website voor jou!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

LEGO Exclusive Bloemen 40588 - Bloempot
LEGO Exclusive Bloemen 40588 - Bloempot

€ 44,90
Toon product

Guardians Of The Galaxy Baby Groot Bloempot  - Bloempot & Pennenhouder
Guardians Of The Galaxy Baby Groot Bloempot - Bloempot & Pennenhouder

€ 19,00
Toon product

Urban Living - Set van 3 Plantenbakken - Bloempot - Plantentafel - Metaal
Urban Living - Set van 3 Plantenbakken - Bloempot - Plantentafel - Metaal

€ 39,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo