Doe-het-zelf schilder, appeltje-eitje - Artikel Post - Artikel Marketing

Doe-het-zelf schilder, appeltje-eitje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 292 | Aantal woorden: 472 | Datum: | 0 commentaar

Doe-het-zelf schilder, appeltje-eitje

Tegenwoordig kan iedereen strak schilderwerk afleveren. De modernere verfsoorten zijn een stuk makkelijker in gebruik dan de oudere verfsoorten. En met deze instructie wordt het helemaal een makkie! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij een doe-het-zelf schilder wordt.

Allereerst moeten eventueel losse verfbladders worden verwijderd. Daarna kan je de ondergrond ontvetten. Ook moet de ondergrond flink geschuurd worden en oneffenheden worden weg geplamuurd. Ook wanneer het hout blank is, moet dit ontvet en geschuurd worden.

De ruiten en randen van de kozijnen kun je het beste even afplakken met schilderstape. Zo blijft dat schoon en is het gelijk een stukje makkelijker om een rechte lijn te verven. Je hoeft immers niet meer super voorzichtig te zijn dat er wat verf of de ruit of het kozijn komt.

Het is verstandig om blank hout eerst in de grondverf te zetten, eventueel verdund met een maximale verhouding van 10% verdunner en 90% grondverf. Doop de kwast een paar keer goed in de verf en veeg overtollig verf af aan de rand. Zorg dat de kwast goed is verzadigd, maar niet drupt. Vervolgens moet je de grondverf goed laten drogen. Wanneer het droog is, kun je eventuele oneffenheden nog wegwerken en het geheel opschuren met fijn schuurpapier. De grondverf is bedoeld voor het vullen van de houtnerf en het beperken van de zuigende werking van hout. Lijkt het na één laag nog niet helemaal mooi, doe dan nog een tweede.

Zorg dat al het schuurstof is verwijderd. Breng vervolgens de verf royaal aan. Maak lange halen met de kwast, van boven naar beneden en van links naar rechts. Zorg dat de laatste haal meeloopt met de houtnerf of in de lengte loopt.

Wanneer je grote oppervlakten wilt schilderen, kun je een roller gebruiken. Verdeel het oppervlakte in denkbeeldige vierhoeken en werk ze allemaal één voor één af. Ook voor het gebruik van een roller geldt dat de verf in twee richtingen aangebracht moet worden.

Voor maximale dekking moet je minimaal twee lagen aanbrengen. Voordat je de nieuwe laag aanbrengt, moet je de verf goed laten drogen en even weer kort opschuren.

 

Ben je er niet van overtuigd dat jij een goede doe-het-zelf schilder bent? Dat is geen probleem! Onze schilders in Zoetermeer helpen u maar al te graag. Over de Auteur

Onze schilders in zoetermeer staan altijd voor u klaar. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo