Douglas hout behandelen: 5 praktische tips - Artikel Post - Artikel Marketing

Douglas hout behandelen: 5 praktische tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 153 | Aantal woorden: 785 | Datum: | 0 commentaar

Na het plaatsen van een douglas schutting of het kopen van douglas meubels, is het belangrijk om het hout goed te onderhouden. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: Douglas hout behandelen of juist niet? En zo ja, wat is dan de beste manier?

Voordelen van Douglas hout

Ben je nog niet bekend met de kenmerken en voordelen van Douglas hout? Geen probleem, we zetten graag de voordelen van deze houtsoort voor je op een rijtje!

 

  • Douglas hout behoort tot één van de hardste Europese houtsoorten.
  • Onbehandeld heeft het hout een levensduur van 10 tot 15 jaar.
  • Je herkent het hout aan zijn roodoranje-achtige kleur. Na verloop van tijd vergrijst het hout naar grijsblauw.
  • Douglas hout bevat een grote hoeveelheid hars. Na droging wordt Douglas hout steeds harder.

De veelzijdige toepassing van Douglas hout

Doordat het hout moeilijk buigt, is het een stevige houtsoort. Hierdoor zijn de klus-mogelijkheden met deze houtsoort bijna eindeloos. Douglas hout is geschikt voor tuinprojecten zoals een schutting of overkapping. Daarnaast kan je het hout gebruiken voor het bouwen van je eigen buitenmeubels en nog veel meer!

Het unieke karakter

Douglas hout heeft een unieke uitstraling door zijn mooie roodoranje kleur. Wanneer je ervoor kiest om het hout niet te behandelen, vergrijst het hout na verloop van tijd. Voor Douglas hout is het niet zo erg als het hout begint te verkleuren, zo krijgt het juist heel makkelijk een karakteristiek en verouderd uiterlijk.

Douglas hout behandelen of juist niet?

In dit artikel zouden we antwoord geven op de vraag of je het Douglas hout kunt behandelen. Voordat we daar antwoord op gaan geven, stellen we jou een vraag: wat verwacht ik van mijn Douglas meubels- en/of schutting? Als jij geen fan van de verweerde look bent, raden wij aan om deze houtsoort te behandelen. Hoe gaat dit in zijn werk? Lees gauw verder!

Douglas hout behandelen: 5 praktische tips

Hieronder geven we je graag 5 praktische tips om de vergrijzing van Douglas hout tegen te gaan.

Douglas verf

Het aanbrengen van Douglas verf is een manier om het hout te behandelen. Je kunt het hout natuurlijk ook verven met gewone verf, maar de kans is groot dat die verf na verloop van tijd gaat afbladderen. Gebruik daarom speciale Douglas verf. Deze verf is verkrijgbaar in verschillende producten en geschikt voor buitengebruik. Het heeft ook een impregnerende werking, zodat het hout niet snel zal gaan schimmelen.

Gebruik Douglas olie

Houd je van die prachtige roodoranje kleur? Laat deze dan niet verloren gaan! Gebruik Douglas olie om de warme gloed te behouden. De olie zorgt ervoor dat de kleur goed zichtbaar blijft en tegelijkertijd blijft het hout goed beschermd.

Beits

Bescherm je hout tegen weersinvloeden door deze te behandelen met beits. Wil je de natuurlijke kleur van het hout behouden? Kies dan voor een transparante laag. Toch liever een kleurtje? Er zijn verschillende kleuren beits verkrijgbaar voor een andere look.

Drooghouden van je tuinmeubels

Douglas hout kan goed tegen de natte weersomstandigheden van ons kikkerlandje. Toch is geen enkele houtsoort bestand tegen langdurige vochtigheid. Zijn je meubels nat geregend? Geef ze dan de tijd om goed te drogen. Wil je een schutting of veranda bouwen? Let er dan op dat de staanders de grond niet raken, en maak bijvoorbeeld gebruik van betonpoeren. Zo voorkom je dat er vocht in de balken kan trekken en gaat het hout langer mee.

Regelmatig bijwerken

Je kunt ervoor kiezen om je Douglas hout eenmalig te behandelen. Voor een optimaal resultaat raden we echter aan om het hout regelmatig te bewerken.

 

  • Kies je ervoor om het hout in de olie te zetten? Herhaal dit proces dan ieder jaar.
  • Beits en lak kun je het beste elke 2 of 3 jaar vernieuwen.

Dé specialist in Douglas hout

Wil jij je schutting behandelen met beits? Bij Douglas-hout.nl hebben ze een ruim assortiment beits in verschillende kleuren. Als je via Douglas-hout.nl besteld, wordt de beits zo snel mogelijk bij jou thuisbezorgd!Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[268 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo