FB pix Drie tips bij het verbouwen van uw keuken - Artikelpost

Drie tips bij het verbouwen van uw keuken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1178 | Aantal woorden: 685 | Datum: | 0 commentaar

Wilt u ook zo graag eens aan een nieuwe keuken beginnen? Maar is een nieuwe keuken t duur? Of is het teveel moeite? Voor veel mensen zijn dit de redenen dat ze er niet aan beginnen. Het is ook zo dat een keuken verbouwen duur is, en veel moeite kost. Dat is, wanneer je er niet goed over nadenkt. Hier een drietal tips om het gemakkelijker en goedkoper te maken.

alles draait om de planning

Bij een verbouwing draait alles om een realistische en effectieve planning. Als de planning niet goed is, weet je bijna zeker dat er tijdens de verbouwing iets fout zal gaan. Daarom moet je heel consequent en voorzichtig zijn met je planning, maar ook vooral realistisch. Zo moet je bijvoorbeeld bij het ontwerpen van de keuken tussen activiteiten af en toe een tijdsbuffer plannen, bijvoorbeeld na het verven, en ook zorgen dat alles op het juiste moment aanwezig is.

Een ander belangrijk aspect van het plannen is het financiële aspect. Bij het plannen hoort namelijk ook het budget. Hier is het altijd van belang dat je jezelf voldoende lucht geeft. Het is namelijk nooit goed als je krap zit met geld, want je kunt er praktisch altijd van uit gaan dat er extra uitgaven bij komen. Dit kan variëren van een extra pot verf tot een volledig nieuwe koelkast of oven.

Kan het zelf, doe het zelf

De reden dat de keuken verbouwen zo verschrikkelijk duur is, komt doordat zowel het materiaal als de arbeid heel duur is. Het materiaal is natuurlijk niet iets waar op je wilt en kunt bezuinigen. Arbeid is echter wel iets wat niet per se nodig is. Daarom is mijn tip dan ook dat als u iets zelf kunt, dit dan ook zelf moet doen. Zo kunt u aanzienlijk bezuinigen op de verbouwingskosten

Bij iets zelf doen draait het vooral om zelfvertrouwen en uzelf de tijd geven. Als u zelf denkt dat u het kunt doen, dan kunt u dat meestal ook wel. Het kan zo zijn dat het de eerste keer niet lukt, maar gun uzelf de tijd en probeer het nog eens. De gedachte hierachter is namelijk dat u altijd nog hulp kunt vragen bij een expert. Ik raad u echter wel aan dat u bij het aansluiten van de elektriciteit en gas wel een expert inschakelt, of om keukenadvies vragen.

Wanneer alleen het uiterlijk telt

Vaak is het zo dat mensen hun keuken alleen willen verbouwen omdat ze graag een andere look willen hebben. Dit is natuurlijk vrij belachelijk; als u een nieuwe look wilt, is het niet nodig om alles te vervangen. Vaak is het een kwestie van de kastjes vervangen en eventueel een nieuwe laag verf. Dure apparaten hoeft u dan niet te vervangen. Dit scheelt natuurlijk een hoop geld, terwijl u toch vrijwel een nieuwe keuken heeft.Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo