FB pix Dure dakreparaties voorkomen - Artikelpost

Dure dakreparaties voorkomen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 348 | Aantal woorden: 907 | Datum: | 0 commentaar

Dure dakreparaties voorkomen

 

Dure dakreparaties voorkomen kun je makkelijk zelf. Door regelmatig je dak te controleren en te onderhouden. Vergeet niet dat het dak een van de belangrijkste onderdelen is van je huis. Een goed dak is bestand tegen alle weersomstandigheden en zorgt mee voor een goed binnenhuisklimaat. Spijtig laat de kwaliteit van onze daken vaak te wensen over. Dan zijn dure onderhoudswerken onvermijdbaar. 

Hoe kun je dure dakwerken voorkomen?

Om herstellingen aan je dak zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat je weet wat de gemiddelde levensduur van een dak is. Hoe lang je dag meegaat, wordt bepaald door enkele factoren, zoals:

De kwaliteit van je dakbedekking

We hebben de keuze uit meerdere soorten dakbedekking, elk met een eigen uitstraling, specifieke eigenschappen met zowel voor- als nadelen. Een dakbedekking uit EPDM is duurzaam en gaat tussen de dertig en vijftig jaar mee. Een dakbedekking met leien zelfs tot honderd jaar. PVC is minder duurzaam. Toch blijft zijn kwaliteit tot veertig jaar onaangetast.

Dakconstructie

Voor het voorkomen van dure dakherstellingen is het belangrijk dat zowel je dakconstructie als dakbedekking werden geplaatst zoals het hoort. Beiden bepalen in grote mate de kwaliteit en de levensduur van je dak. Het leggen van een nieuw dak en het aanbrengen van de dakbedekking laat je best aan professionele dakwerkers over. Die garanderen je de nodige kwaliteit. Mocht er uiteindelijk toch iets verkeerd gaan, dan kun je nog altijd op je wettelijke garantieperiode rekenen.

De regio waar je woont

Die heeft een grotere invloed op de kwaliteit van je dak dan je denkt. Woon je in een groene omgeving of in een stadscentrum? Dat maakt een groot verschil uit.

Het soort dak

Het soort dak speelt ook een belangrijke rol. Platte daken gaan minder lang mee dan hellende daken. Regenwater, afgevallen bladeren en andere verontreiniging blijft bij platte daken lager aanwezig dan bij hellende. veroorzaken.

Controleer je dak regelmatig 

Je controleert de staat van je dakbekleding beter een keer teveel dan te weinig. Alleen zo kun je de levensduur van je dak verlengen en dure herstellingen voorkomen. Je schakelt hier best een dakdekker in. Die controleert de lekdichtheid, de kwaliteit van je dakbedekkingen, eventueel verstopte dakgoten door bladeren en de aanwezigheid van mos op je dakbekleding. Controleer (of laat dit doen) je dak minstens tweemaal per jaar, in het voor- en in het najaar grondig controleren.

Je dak beschermen met een coating of impregneerlaag 

Het aanbrengen van een beschermende coating- of impregneerlaag voorkomt dakherstellingen en zorgt ervoor dat je dak langer meegaat. Dat verkleint tegelijk het risico op vervuiling met algen of mos. Coating is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo geef je je dak meteen ook nieuw uitzicht. Spijtig genoeg zijn niet alle soorten dakbedekking geschikt voor coating. Geglazuurde dakpannen komen daar bijvoorbeeld niet voor in aanmerking. Zelfs bij lichte beschadigingen van je dakbekleding kan een speciale coatinglaag helpen.Over de Auteur

Schrijven en kennis delen was van jongs af aan mijn passie. Dat is altijd zo gebleven. Ik was meer dan veertig jaar zelfstandig beroepsjournalist voor dag-, week- en maandbladen en voor periodieken over de uiteenlopendste onderdelen.

Nu ik als gepensioneerde veel tijd heb, beheer ik meerdere websites. Ik publiceer vooral over gezondheid, gezonde voeding, wonen, huis en tuin, reizen en vakantie, geldzaken en multimedia.

Ik hoop dat je ook wat aan mijn artikelen hebt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo