Duurzaam bamboe hout - Artikelpost

Duurzaam bamboe hout

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 265 | Aantal woorden: 585 | Datum: | 0 commentaar

Bij de aanschaf van hout is duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel geworden. Daarom biedt bamboe hout uitkomst voor veel problemen in je tuin.

Milieuvriendelijk

Met de komst van keurmerken als FSC is zoals eerder gezegd duurzaamheid van groot belang. Op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is het sterke bamboehout enorm geschikt als alternatief voor hardhout. Het groeit namelijk enorm snel weer aan én neemt veel CO2 in zich op. Daarnaast produceert bamboe wel 35% meer zuurstof dan de gemiddelde boom met dezelfde grootte. Doordat de plant zich blijft voortplanten, hoeven we geen nieuwe bamboe planten te plaatsen. Dit is perfect voor de ecologische voetafdruk!

Eigenschappen

Zoals eerder vermeld is bamboe hout enorm krachtig. Hierdoor is het geschikt voor enorm veel oplossingen in je huis en tuin. Waar ander hout veel ‘werkt’ (ook wel het krimpen en uitzetten van hout tijdens verschillende (weers)omstandigheden), is bamboe hout enorm stabiel. Daarom wordt er bijvoorbeeld erg vaak gebruik gemaakt van bamboe vlonderplanken bij het aanleggen van een vlonder, veranda, terras of steiger! Daarnaast is het uiterlijk van bamboe erg mooi. De plant wordt namelijk geperst en gelijmd in verticale lijnen. Hierdoor brengen de planken rust en ruimte met zich mee. Ook de diversiteit is een groot voordeel. Je kunt bamboe namelijk in allerlei verschillende soorten en maten kopen! Tot slot is duurzaamheid ook een belangrijke eigenschap van bamboe. Wanneer je het hout op de juiste manier monteert en goed onderhoudt, gaat bamboe tot wel 30 jaar mee. Een goed onderhoud is eenmaal in het jaar behandelen met olie. Wanneer je het buiten gebruikt, is regelmatig vegen ook een vereiste.
Door al deze eigenschappen wordt het bamboe hout gebruikt voor verschillende doeleinden. Zoals eerder gezegd zie je het vaak bij een vlonder, veranda, terras of steiger maar bamboe hout wordt ook vaak gebruikt bij de bouw van meubelen, rondom een zwembad, bij een keukenblad én keukenkastjes. 

Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Gadero!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo