Duurzaam wonen is van deze tijd - Artikelpost

Duurzaam wonen is van deze tijd

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 182 | Aantal woorden: 535 | Datum: | 0 commentaar

Je hoort het steeds vaker voorbij komen de laatste tijd: het klimaat. Verschillende oerwouden over de hele wereld staan in de brand en de oceaan zit vol met plastic afval. Met alle klimaatveranderingen die plaatsvinden de afgelopen tijd is het van belang dat men hier bewuster van wordt. Dit begint al bij jezelf. Denk bijvoorbeeld aan jouw eigen woning. Hoe duurzaam woon jij eigenlijk? 

Duurzaam wonen

Redenen voor duurzaam wonen kunnen het besparen van kosten zijn, maar je kan hierbij ook rekening houden met het milieu wanneer je hiervoor kiest. Bij duurzaam wonen kun je denken aan bijvoorbeeld het aanschaffen van zonnepanelen of overstappen op elektrisch koken, oftewel koken met een inductieplaat. Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuw fornuis of zat je al te denken aan zonnepanelen vanwege hoge energiekosten? Dan is dit hét moment om over te stappen op duurzaam wonen. Een duurzaam huis is namelijk de toekomst.

Waarom niet?

Vaak beschikt men niet over de juiste kennis of skills om over te stappen op duurzaam wonen. Of men stelt deze overstap uit: “Die zonnepanelen kunnen altijd nog wel”. Gezien de huidige klimaatveranderingen is het verstandig om bewust te zijn van duurzaamheid in je huishouden. Ook is vaak het financiële aspect een belemmering voor de overstap op duurzaam wonen, omdat men vaak denkt dat de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of een verbeterde isolatie zeer prijzig kan zijn. Je moet het zo zien: zodra je de aanschafwaarde eruit hebt gehaald door het verlagen van je energiekosten, ben je vanaf dat moment juist stukken goedkoper uit. Zo duur is het dus niet om over te stappen, het vergt alleen wel enige financiële middelen om de stap te maken.Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Groothuisbouw

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo