FB pix Duurzaamheid in de tuin - Artikelpost

Duurzaamheid in de tuin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 283 | Aantal woorden: 844 | Datum: | 0 commentaar

Duurzaamheid houdt in dat we rekening houden met de milieu-effecten van wat we doen en wat die effecten betekenen voor de flora en fauna. Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht en terecht. Dit artikel gaat over wat je kunt doen om je tuin duurzamer te maken.

Duurzame materialen

Een belangrijk aspect van duurzaamheid is het gebruik van duurzame materialen. Dan praten we met name over natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Daarbij gaan we ervan uit dat er herbeplanting plaatsvindt. Zo kan de voorraad ervan op peil blijven. Je kunt je tuin verfraaien met design buitenmeubelen, die zijn gemaakt van die materialen. Daarnaast gaat het om het oog hebben voor het dierenleven, dat met name in bebouwde gebieden in het nauw zit.

Hergebruik

Als je materialen kunt hergebruiken voor je tuin, dan is dat niet alleen goed voor je portemonnee, maar dat is ook duurzaam. Wellicht vind je gebruikte design buitenmeubelen op het internet, die prima in je tuin passen. Als je ergens nog een stapel van stenen hebt, dan kan je daarmee in je tuin leuke dingen doen.

Chemische middelen

Duurzaamheid betekent ook de voorkoming van het gebruik van chemische middelen. Als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat je tuin wordt overwoekerd door onkruid, dan bestaan voor de bestrijding vaak alternatieve methoden. Gebruik in plaats van kunstmest compost. Voor dat doel zou je een eigen composthoop kunnen maken.

Keuze van beplanting

Bij de keuze van de beplanting kan je het beste kiezen voor inheemse soorten. Het is prettig als ze winterhard zijn. Het opkweken van die soorten is duurzamer en ze passen beter bij het dierenleven op die plek.

Groendak

Een groendak scharen we hier ook onder de tuin. Vogels, insecten en vlinders kunnen profiteren van een groendak. In steden waar weinig ruimte is voor tuinen, zijn groendaken een welkome aanvulling. De voordelen van een groendak hebben niet alleen betrekking op de fauna, het is ook bevorderlijk voor het klimaat in de woning. Een groendak isoleert namelijk goed en daarmee kan op de energiekosten worden bespaard. De voordelen van een groendak gaan verder, maar die kunnen we hier niet allemaal aan de orde stellen.Over de Auteur

Een particulier die graag tips en tricks deelt op het gebied van huis en tuin. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo