FB pix Een aantal soorten dekbedden die er zijn - Artikelpost

Een aantal soorten dekbedden die er zijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1281 | Aantal woorden: 777 | Datum: | 0 commentaar

Het donzen dekbed
Een donzen dekbed is gevuld met eendendons of ganzendons. Dit zijn kleine veertjes die het dekbed heerlijk licht, zacht en warm maken. Dons is een natuurlijk product wat bij veel mensen de voorkeur heeft. Een donzen dekbed is gewoonlijk in de machine te wassen op een temperatuur van 60°. Lees altijd eerst de wasvoorschriften op het etiket. Laat een donzen dekbed regelmatig buiten luchten.


Het wollen dekbed
Een wollen dekbed is ook een natuurproduct. Het is een zwaarder soort dekbed wat veel vocht opneemt. Een wollen dekbed kun je niet zelf wassen, maar het moet chemisch gereinigd worden. Dit brengt extra kosten met zich mee. Voordeel is wel dat een wollen dekbed heerlijk warm is. De vulling is meestal gemaakt van echt Texeler schapenwol. Een wollen dekbed moet regelmatig goed gelucht worden, zodat het opgenomen vocht er weer uit kan ventileren.Het syntethische dekbed
Een synthetisch dekbed is gevuld met een kunstmatig gefabriceerde stof, te weten polyester. Een dergelijk dekbed is gemakkelijk te reinigen en is ideaal voor kinderen. Daarnaast is een synthetisch dekbed anti-allergisch. Bij een donzen of wollen dekbed kun je allergisch reageren op de wol of het eendendons. Synthetische dekbedden trekken ook minder snel huisstofmijt aan en zijn gemakkelijker te wassen. Voor mensen met uitgebreide allergieklachten is ook een katoenen dekbed een goed alternatief. 

Wat voor dekbed kiezen?
Welk dekbed je kiest is afhankelijk van waar je prettig onder slaapt. Heb je allergieklachten, kies dan in ieder geval niet voor een wollen of een donzen dekbed. Hou je van een zwaarder dekbed, dan is wol de beste optie. Je kunt ook kiezen voor verschillende diktes. Een meer gevuld dekbed is warmer en zwaarder. Alle soorten dekbedden hebben tegenwoordig ook de 4-seizoenen varianten. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen die je zowel los als aan elkaar vast kunt gebruiken. Zo heb je in de winterperiode een dikker en warmer dekbed dan in de zomerperiode.

Over de Auteur

Dekbed specialist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo