FB pix Een architect vinden voor villabouw - Artikelpost

Een architect vinden voor villabouw

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1176 | Aantal woorden: 548 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer u een vrijstaande villa laat bouwen, zul je zeer waarschijnlijk een architect in de arm nemen die al je wensen en eisen gaat verwerken in een ontwerp. Wat belangrijk is om met de architect te bespreken en hoe je een goede architect vindt, lees je onderstaand. Houd in je achterhoofd dat een goede architect jouw villa bouw naar wens weet te voltooien, binnen jouw budget, naar jouw wensen.

 

Wat als eerste belangrijk is, is om een architect te zoeken van wie de vorige ontwerpen je aanspreken. Veel architecten hebben een bepaalde stijl waarin ze ontwerpen, en van deze stijl is het belangrijk dat dit je aanspreekt. Ben je op zoek naar moderne villabouw, dan is het geen aanrader om een architect aan te nemen die een klassieke bouwstijl heeft.

 

Wat je ook kunt doen is praten met eerdere opdrachtgevers van de architect om te kijken hoe zij de samenwerking hebben ervaren. Wil je weten of de architect die je op het oog hebt wel echt de titel van architect mag dragen, dan kun je dit opvragen bij de Stichting Bureau Architectenregister.

 

Heb je een architect gevonden, dan is het belangrijk om jouw ideeën zo duidelijk mogelijk te formuleren. Laat goed weten hoe groot je bepaalde ruimtes voor je ziet, en hoe de indeling hiervan naar jouw mening zou moeten zijn. Hoe meer ideeën jij aan de architect voorlegt, hoe beter hij of zij een ontwerp op maat kan maken. Bij villa bouw is het eveneens belangrijk dat alle afspraken in een schriftelijke overeenkomst worden gedocumenteerd, inclusief deelopdrachten en tijdslimieten. Zo kun je goed bijhouden wie aan welke verplichtingen moet voldoen/voldaan heeft. Om problemen te voorkomen, kun je vastleggen dat jij als opdrachtgever het recht hebt om na elke deelopdracht de overeenkomst te ontbinden.

 

Laat de architect schriftelijk weten hoe hoog de bouwsom maximaal mag zijn. Blijkt uit de offerte dat de architect voor deze maximale prijs niet uw villa kan laten bouwen, dan dient het ontwerp aangepast te worden. Leg vast dat dit kosteloos kan geschieden, en controleer tussendoor regelmatig of het ontwerp nog onder je maximale bouwsom blijft.Over de Auteur

Bouwbedrijf Ter Reehorst bouwt villa's in allerlei soorten en maten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo