Een brievenbus in de deur plaatsen. - Artikelpost

Een brievenbus in de deur plaatsen.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 356 | Aantal woorden: 608 | Datum: | 0 commentaar

Hier leest u hoe u zelf een brievengleuf in uw voordeur kunt maken. Wanneer uw voordeur minder dan 10 meter van de straat is verwijderd, is het voldoende om een brievengleuf te hebben in uw voordeur. Wel moet deze aan bepaalde afmetingen voldoen, de bus moet minimaal 38cm hoog, 27cm breed en 15cm diep zijn. In verschillende bouwmarkten zijn diverse modellen te vinden. Maar hoe moet deze nu in de deur worden geplaatst?

 

Leg de deur op een stabiele werktafel. Vanaf de onderkant gemeten moet er een lijn dwars over de deur worden getekend op een 110cm hoogte. Vervolgens moet de breedte van de gleuf worden afgetekend, met de zojuist getekende lijn als middelpunt. Deze lijn moet minimaal 26.5 cm zijn.  Als laatste moet er nog een lijn worden getekend voor de hoogte van de gleuf. Teken onder de lijn van de zojuist afgetekende lijn voor de breedte evenwijdig nog een lijn, maar dan 3.2cm lager. Teken met behulp van een winkelhaak de zijkanten van de gleuf af.

Nu alles is afgetekend kunt u een gaten gaan boren, doe dit aan de binnenzijde van drie van de vier hoeken. Vervolgens kunt u dan met de decoupeerzaak de gleuf eruit zagen.

Mocht het zo zijn dat de bovenstaande stappen niet uitgevoerd kunnen worden op de gewenste hoogte van 110cm, bijvoorbeeld omdat er een ruit op die plek zit. Dan kunt u afwijken van deze hoogte. Let er wel op dat een gleuf nooit hoger mag komen te zitten dan 180cm of lager dan 60cm hoogte.

Wanneer de gleuf is uitgezaagd kan de brievenbus worden aangebracht. Leg hiervoor eerst de brievenklep op de gleuf. Zorg dat de klep aan beide kanten evenveel eroverheen valt. Druk de klep even stevig aan, zodat de boutjes een afdruk in de deur achterlaten. Boor vervolgens de schroefgaten door de deur heen. Doe dit met een houtboor, 6mm. Wilt u graag dat de boutjes mooi in de deur vallen? Boor dan de gaten aan de buitenzijde iets ruimer met een houtboor, 8mm. Schroef met de boutjes de klep vast vanaf de binnenzijde van de deur.

Na het vastschroeven van de klep, kan de deur in het kozijn worden geplaatst. Met behulp van houten wiggen kunt u de deur op de juiste hoogte zetten, zodat de scharnierhelften in elkaar vallen. Zet de deur vast door de scharnierpennen in de scharnieren te schuiven. Door de scharnierpennen met wat vaseline in te smeren kunt u ze later weer makkelijker loskrijgen, mocht u de deur er nog een keer weer uit willen halen. Gebruik geen olie!

Om de klus af te ronden, moet nu alleen nog de tochtwering worden geplaatst. Dit doet u door het plaatje aan de binnenzijde van de deur vast te maken met de schroefjes.

Durft u het toch niet aan? Of heeft u er geen tijd voor? Dan kunt er natuurlijk ook altijd een klusbedrijf voor inschakelen, zoals bijvoorbeeld dit klusbedrijf in Den Haag voor al uw klussen in Den Haag. Zij kunnen dit snel en vakkundig voor u realiseren.

 

 Over de Auteur

Voor alle klussen in en om het huis bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in de regio Den Haag en ver daarbuiten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo