Een eigen zwemspa onderhouden - Artikelpost

Een eigen zwemspa onderhouden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 291 | Aantal woorden: 480 | Datum: | 0 commentaar

 

Een eigen zwemspa heeft zo z’n voordelen. U kunt er altijd gebruik van maken, altijd voldoende ruimte en als u het goed onderhoud is het hygiënischer dan een doorsnee publiekszwembad. Dit betekent wel dat het onderhouden en het bekostigen van de reparaties voor eigen rekening komen.

Wat komt er bij het onderhouden van een eigen zwembad kijken? Dit zullen we in de volgende paragrafen behandelen om te beginnen met de kosten op jaarbasis.

Kosten op jaarbasis

De kosten op jaarbasis zijn natuurlijk afhankelijk van het soort zwemspa wat u heeft, het formaat, de materialen en extra’s die erbij komen zoals verwarming of apparatuur om golven mee te maken. U heeft te maken met het waterverbruik, toevoegingsmiddelen om het water schoon te houden en elektriciteitskosten voor de verwarming en verlichting van het zwembad.

Volgens dit stuk op bouwzelfjezwembad.nl komen de kosten van een gemiddeld formaat uit op zo’n 1.000 euro per jaar. Toch zijn dit niet de enige kosten. Aangezien hier ook de afschrijvingskosten bij komen kijken. De meeste gaan levenslang mee, maar mocht u verhuizen dan gaat er toch een stuk van de prijs af. Voor oudere zwembaden kan de ouderdom een grotere rol spelen omdat deze nog niet met moderne middelen gemaakt zijn.

Extra’s en specialiteiten

De kosten lopen op wanneer u in uw zwemspa gebruik maakt van bijvoorbeeld jetstreams. Dit zijn stromingsgenerators die populair zijn bij huishoudens die de zwemspa gebruiken om te trainen. Ook bij revalidatie is dit een aantrekkelijke keuze. Mocht er iets defect raken zijn de kosten wel hoger dan een standaard poel.

Doe-het-zelf aanpak

Het is goed om de onderhoudsplanning in de gaten te houden. Als u een onderhoudscontract heeft bij het installatiebedrijf dan kunt u hier gerust gebruik van maken. Mocht u geen garantie hebben dan kunt u zelf een aantal dingen doen om het te onderhouden.

Een van die dingen is de warmtepomp te controleren. Bijvoorbeeld het systeem resetten kan soms een defecte warmtepomp weer functioneel maken. Daarnaast is het verstandig om de druk te controleren. Deze behoort tussen de 0,5 en 2 bar te liggen. Verder behoort de centrale verwarming natuurlijk naar behoren te functioneren en voldoende water te hebben om mee te werken. Vooral wanneer u een zwembad of een zwemspa onderhoudt is het handig om meer water in het systeem te hebben.Over de Auteur

Aqua Vivenda levert zwemspa's, zwembaden en andere tuinaangelegenheden. Overweegt u om een van deze dingen aan te schaffen? Laat u eerst goed adviseren!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo