Een Engelse tuin - Artikelpost

Een Engelse tuin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 340 | Aantal woorden: 388 | Datum: | 0 commentaar

Een Engelse tuin

De Engelse tuin is een vaste waarde in de landschapswereld. De Engelse tuin onderscheidt zich met name door groene wintervaste planten. Maar daarbij wordt wel gebruik gemaakt van accessoires, met name in de vorm van roze en paarse tinten. De Engelse tuin heeft ook zijn eigen soort bestrating, die wordt gekenmerkt door kleine stenen. Met name gebakken stenen geven de tuin net dat beetje extra (Engelse) uitstraling.

De Engelse tuin verschilt volledig van de Franse tuin. Samen met de Japanse tuin zijn deze drie stijlen de meest herkenbare in de landschapsarchitectuur. Waar de Franse tuin juist uitging van symmetrie en een hoge mate van ‘maakbaarheid’ van het landschap. Dus het landschap naar je eigen hand zetten. De Engelsen besloten een andere richting in te slaan. Het Engelse landschap voelt natuurlijker aan door het gebrek aan symmetrie en evenwicht. Door een landschap te creëren ontstaat er een hoge schijn van natuurlijkheid. Vaak is dit niet echt het geval, want de Engelse tuin wordt gekenmerkt door het gebruik van exotische bomen en struiken. Wat ook een favoriet is van de Engelse tuin is het gebruik van veel gras, het liefst op heuvels. Door middel van slim geplaatste bomen ontstaan er spannende doorkijkjes. Steeds minder wordt er gebruik gemaakt van (grote) bouwsels, maar hier en daar wordt er nog wel een paviljoen gebouwd. Vijvers maken ook deel uit van de Engelse tuin, vaak worden deze aangelegd om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Enkele voorbeelden van Engelse (landschap)tuinen zijn het Park Kalheupink in Oldenzaal, het Noorderplantsoen in Groningen en de paleistuin bij Buckingham palace.

 

Wilt u zelf een Engels (of Frans) tuinontwerp, dan kunnen wij u daarbij helpen! Wij zijn al jaren hovenier in Enschede en de rest van Twente.  Dus klinkt dit tuin idee u in de oren als iets wat u zou willen voor uw eigen tuin, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Over de Auteur

Als hovenier ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen van mooie tuinen in Japanse, Franse en Engelse stijl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo