FB pix Een houten vloer leggen - Artikelpost

Een houten vloer leggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1071 | Aantal woorden: 503 | Datum: | 0 commentaar

Een houten vloer straalt warmte uit. Het geeft een gevoel van luxe en chique. Houten vloeren hebben een lange levensduur en worden met de tijd vaak alleen maar mooier. Bovendien is de keuze houten vloeren enorm. De kleuren variëren van bijna wit naar zeer donkerbruin. De afwerking kan zeer strak zijn, maar ook meer rustiek of nonchalant. 
U kunt zelf uw houten vloer leggen. Daarbij is een goede voorbereiding het halve werk. Allereerst moet u zich afvragen of de ruimte die u op het oog heeft wel geschikt is voor een houten vloer. Een ruimte waar veel wordt gewerkt is bijvoorbeeld niet zo geschikt omdat het hout daar snel krassen en deuken oploopt. Maar in de meeste ruimtes is hout een prima keuze. Zelfs in flats en appartementen kunt u meestal wel een houten vloer leggen, mits u deze zwevend legt en voor een geschikte ondervloer zorgt.

Verlijmen of zwevend leggen?
U kunt uw houten vloer vast verlijmen. Dan lijmt u alle vloerdelen aan elkaar en u lijmt de vloerdelen ook aan de ondervloer. De ondervloer is vast verbonden met het beton. Een houten vloer verlijmen geeft praktisch zonder uitzondering een heel mooi resultaat.
U kunt de vloer ook zwevend leggen. Dan klikt u de vloerdelen in elkaar, zonder lijm te gebruiken. De vloerdelen blijven ook los van de ondervloer. Zwevend leggen is doorgaans makkelijker en goedkoper dan verlijmen, maar het resultaat is soms wat rommeliger. Het is ook niet geschikt voor hele grote oppervlaktes.

Kies de juiste ondervloer
Voordat u uw houten vloer kunt gaan leggen, moet u eerst voor een vlakke ondergrond zorgen en u moet een geschikte ondervloer leggen. Gaat u uw houten vloer verlijmen? Dan kunt u kiezen uit spaanplaatbroodjes, grote platen spaanplaat of eiken mozaïek. Gaat u uw houten vloer zwevend leggen? Dan kunt u kiezen uit verschillende soorten folie of plaatmateriaal dat speciaal bedoeld is om contactgeluid te dempen.

Houtsoorten
Houten vloeren zijn in zeer veel verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Het is verstandig om van de vloer die u op het oog heeft eerst een paar planken mee naar huis te nemen om te kijken of dit echt de kleur is die u wilt.
Verder is het raadzaam om op het FSC keurmerk te letten. Hout met dit keurmerk is afkomstig uit goed beheerde bossen. Op die manier wordt er geen schade toegebracht aan de natuur. Toch een goed gevoel als u geniet van uw eigen houten vloer.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo