Een huis kopen of huren? - Artikelpost

Een huis kopen of huren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 303 | Aantal woorden: 589 | Datum: | 0 commentaar

Vandaag de dag is het niet gemakkelijk om een huis te vinden dat aan al jouw wensen te voldoen. Daarnaast is het kiezen tussen een huis huren of kopen ook niet gemakkelijk. We zetten even de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Woonlasten

Kopen
Een huis kopen is een grote stap en is dus een flink bedrag om je lening elke maand af te betalen. Hierbij is het belangrijk dat jezelf bepaalt hoeveel je maandelijks aan de woning wil spenderen en of je inkomen stabiel is. Hou ook rekening met het onderhoud van de woning die voor bijkomende kosten kunnen zorgen zoals: schilderen, lekkages, dingen die vervangen moeten worden, etc.

Huren
Bij een huurwoning is dit anders en is de verhuurder verantwoordelijk om de woning te onderhouden. Hou er wel rekening mee dat je elk jaar een huurverhoging kan krijgen.

Eenmalige kosten

Kopen
Elke bij het kopen van een huis heb je eenmalige kosten zoals de overdrachtsbelasting, de kosten voor de notaris, de bouwkundige keuring en de taxatie. Dit zijn allemaal bijkomende kosten bovenop de prijs van je huis. Het is belangrijk dat je voldoende eigen geld achter de hand hebt als je een huis koop.

Huren
Soms moet je borg betalen in de vorm van 1 of 2 maanden huur.

Verhuizen

Kopen Wanneer je een huis koopt ga je niet na een paar jaar terug verhuizen. De termijn van je huis is langer dan wanneer je huurt. Bekijk zeker goed of de locatie van de woning je bevalt en dat er bijvoorbeeld een basisschool in de buurt is of sportfaciliteiten. Huren Wanneer je huurt is het gemakkelijker om sneller te verhuizen en kan je huurcontracten op korte termijn opzeggen.

Helemaal je eigen huis

Kopen
Een koophuis kan je helemaal inrichten zoals jij dat wil zoals een nieuwe keuken plaatsen, een muur verplaatsen, schilderen, etc. Je kan letterlijk alles aanpassen naar je eigen wensen. De woning kan in waarde stijgen vanwege je verbeteringen die je hebt aangebracht en dit is ook in je eigen voordeel. Wanneer je lening helemaal is afbetaald is de woning ook werkelijk van jou.

Huren
De verhuurder regelt het onderhoud van je huurwoning. Hierbij mag je niets verbouwen of aanpassen aan de buitenkant van je huis zonder toestemming van de verhuurder. Wanneer je dit wel doet loop je de kans om bij vertrek de woning weer in oude staat te moeten herstellen. Maar voor sommige aanpassingen heb je ook geen toestemming nodig van de verhuurder.

De waarde van je huis

Kopen
De prijzen van woningen zijn behoorlijk gestegen en dat is minder goed nieuws voor starters waardoor het moeilijker wordt om een eerste, betaalbare woning te kunnen kopen. Maar het kan ook zijn dat de koopwoning in waarde daalt.

Huren
Als huurder heb je geen last van stijgende huurprijzen. Bij een verbouwing waarbij je woning in waarde gestegen is, is dit een voordeel voor de verhuurder en niet voor jou.

 

Over de Auteur

Vansweevelt Makelaars is reeds 30 jaar actief en met 4 kantoren actief vertegenwoordigd in de ruime regio van Turnhout, Herentals, Geel en Mol. Sinds de oprichting in 1989 is de organisatie blijven groeien. 20 medewerkers zetten zich vanuit onze kantoren in Turnhout, Geel, Herentals, Mol dagelijks in voor uw de verkoop en beheer van uw eigendom(men). Vansweevelt makelaars heeft bewust gekozen om te evolueren tot een volledige dienstverlening inzake verkoop, verhuur, rentmeesterschap, projectbegeleiding en nieuwbouw.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo