Een huiselijke sfeer met wandlampen - Artikelpost

Een huiselijke sfeer met wandlampen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1030 | Aantal woorden: 447 | Datum: | 0 commentaar

wandlamp

Elke lampensoort heeft haar speciale taken en inzetgebieden: de plafondlamp waarborgt de basisverlichting, de staande lamp met leesarm is voor speciale visuele taken – het lezen of schrijven – bekwaam en de wandlamp is de specialist op het gebied van indirect licht. Ze kan met haar licht voor gezelligheid, het welbevinden en een warme sfeer zorgen. In de woonkamer is de wandlamp een zachte lichtbron in de buurt van de bank of de eettafel en in de hal wijst ze de weg naar de verschillende woonruimten.

Overal in huis in te zetten

Wandlampen kunnen, net als plafondlampen, in bijna elke ruimte van het huis aangebracht worden – overigens ook buitenshuis. Dit feit maakt het noodzakelijk dat de wandlamp in verschillende uitvoeringen, stijlen, kleuren en vormen verkrijgbaar is. De wandlamp nabij de eettafel zou er anders uit moeten zie als de wandlamp in de kelder of aan de buitenmuur. In de woonkamer komen de lampen bijvoorbeeld het beste tot hun recht, wanneer ze los van de plafondlamp te schakelen zijn. Daardoor is de sfeer in de ruimte door middel van het licht beïnvloedbaar, van fel verlicht tot diffuus romantisch.

In de badkamer zijn wandlampen vaak naast de spiegel aangebracht en stellen daar de waarnemer in een goed daglicht, in de letterlijke, maar ook in de figuurlijke zin van het woord. Speciale wandlampen zijn wandlampen die waardevolle schilderijen of sculpturen in de schijnwerpers zetten.

Wandlampen voor buitenshuis met een bijzondere bescherming

Voor buitenshuis zijn de meest uiteenlopende lampen, steeds blootgesteld aan de weersomstandigheden en moeten om die reden bijzonder robuust en tegen vocht beschermd zijn. Geliefde materialen voor buitenwandlampen zijn roestvrij staal, koper en messing. De beschermingsgraad IP, verzekerd dat vochtigheid of vuil de lamp niets kunnen deren. De beschermingsgraad IP 44 is standaard aanbevolen voor buitenlampen. Daarmee zijn de lantaarnpalen, zuil -en wandlampen tegen spatwater en het indringen van kleine voorwerpen (> 1mm) beschermd. Over de Auteur

Contact:

Lampen24

Tel.: 050 211 0 211

E-mail:info@lampen24.nl

Web: www.lampen24.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo