FB pix Een nieuwe wasdroger: voorkom een miskoop - Artikelpost

Een nieuwe wasdroger: voorkom een miskoop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1370 | Aantal woorden: 634 | Datum: | 0 commentaar

Een wasdroger is (gelukkig) geen aankoop die je jaarlijks doet. Juist daarom is het belangrijk om je te verdiepen in het onderwerp, voordat je een aankoop doet. Er zijn verschillende soorten wasdrogers, ze hebben verschillende capaciteiten en niet elke wasdroger is geschikt voor in elk huis. Belangrijk is dus om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je eisen zijn en wat je maximale budget is. Hieronder staan wat kooptips op een rijtje, zodat je makkelijker een besluit kunt maken voor een wasdroger!

Onderhoud en reparatie
Is je huidige wasdroger kapot? Dan is een nieuwe wasdroger kopen niet altijd de beste oplossing. Je wasdroger laten repareren is namelijk ook een goede optie. Vaak is de reparatie een stuk goedkoper dan een nieuwe wasmachine. Er zijn ook sites waarop je wasdroger onderdelen kunt bestellen, een ideale oplossing voor mensen die zelf handig zijn. Vaak zorgt een nieuw onderdeel ervoor dat je wasdroger weer jaren mee kan, dus dat de grote uitgave nog wat jaartjes uitgesteld kan worden! Verder is het belangrijk je wasdroger goed te onderhouden. Maak de pluizenfilter regelmatig schoon, evenals de condensor. Vergeetachtig? Er zijn ook wasdrogers die aangeven als een onderhoudsbeurt nodig is.

Verschillende soorten drogers
Als je toch besluit een nieuwe wasdroger te kopen, dan moet je een aantal belangrijke keuzes maken. Allereerst zijn er twee verschillende soorten drogers: afvoerdrogers en condensdrogers. Het verschil is redelijk makkelijk uit te leggen. Bij een afvoerdroger wordt het vocht dat vrijkomt tijdens het drogen afgevoerd via een luchtafvoer. Deze luchtafvoer kan via een slang naar buiten door het raam, of kan door een speciale afvoer in de muur. Als luchtafvoer niet mogelijk is, dit kan in bijvoorbeeld een badkamer of berging, dan is de condensdroger een goede oplossing. Bij een condensdroger belandt het vrijgekomen vocht in een opvangbakje in de droger. Dit bakje moet wel na elke droogbeurt vervangen worden. Vaak zijn afvoerdrogers goedkoper dan condensdrogers.

Energieverbruik en capaciteit
Elke wasdroger heeft een energielabel. Dit geeft aan hoe energiezuinig het product is. Wasdrogers met energielabel A zijn het zuinigst, maar vaak ook duurder. Lagere energielabels verbruiken vaak meer energie, waardoor het prijsverschil uiteindelijk uitgevlakt wordt. Staar je echter niet blind op de energielabels: vaak zijn deze maar geldig voor een bepaald droogprogramma, die door jou misschien niet gebruikt wordt. Verder is het belangrijk om naar de capaciteit van je droogtrommel en wasmachine te kijken. Heb je een wasmachine met een capaciteit van 7 kg? Dan is het niet handig om een droogtrommel van 5 kg te kopen, omdat je dan niet je hele was kwijt kunt in je droogtrommel. Een te grote droogtrommel is ook niet aan te raden, omdat deze meer energie verbruikt dan nodig.

Prijsverschillen
Nadat je een keus hebt gemaakt voor een bepaalde droger, dan is het belangrijk om in verschillende winkels naar dit type droger te kijken. De verschillen tussen de onderlinge winkels zijn vaak erg groot, dus het loont om wat verder te kijken dan je neus lang is. Kijk vooral ook op online shops, hier worden wasdrogers vaak een stuk goedkoper aangeboden. Vind je het niet fijn om online te bestellen? Ga dan met de prijs van een online shop naar de winkel: vaak zijn ze bereid om je tegemoet te komen en de wasdroger voor een goedkopere prijs aan te bieden.

Over de Auteur

Ik ben Floortje Klaassen en ik vind het leuk om over allerlei onderwerpen te schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo