FB pix Een ode aan de kamerplant - Artikelpost

Een ode aan de kamerplant

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 383 | Aantal woorden: 473 | Datum: | 0 commentaar

Als je dacht dat kamerplanten alleen leuk zijn ter decoratie dan heb je het mis. Een kamerplant is veel meer dan dat! Ze zuiveren de lucht, zijn goed voor je gezondheid en planten zoals de Aloë Vera hebben zelfs een helende werking. Ja, dat hoor je goed! Er zijn kamerplanten voor iedere ruimte, situatie en met verschillende functies. De badkamer, slaapkamer of een kantoor. Op iedere plaats in je huis past een kamerplant.

Luchtzuiveraars

Als je je interieur wil opfleuren met een stel kamerplanten kun je het beste kiezen voor luchtzuiverende planten. Deze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar hebben ook daadwerkelijk een handige functie. Overdag zet een luchtzuiverende plant haar huidmondjes open om CO2 om te zetten in zuurstof. Daarnaast filtert ze schadelijke stoffen uit de lucht.

Zo zorgt een luchtzuiverende plant ervoor dat kwaaltjes als droge ogen en hoofdpijn verdwijnen en dat je productiviteit met de minuut stijgt. Er zijn zelfs kamerplanten zoals de Bromelia Ananas (Ananasplant), die ervoor zouden zorgen dat je minder snurkt. Of het nu waarheid is of een fabel, uitproberen kan altijd!

Planten in je badkamer

Misschien niet direct de plek als je denkt aan kamerplanten, maar een badkamer is uitermate geschikt. Niet alleen zorgen planten in je badkamer voor een luxe en ontspannen gevoel, ze houden de luchtvochtigheid ook nog eens op peil. Zet daarom eens een mooie Varen in je badkamer!

De meeste planten die geschikt zijn voor de badkamer hebben door de vochtige ruimte weinig water nodig. Wel is daglicht belangrijk! Heb je een badkamer waar vrijwel geen daglicht binnenkomt? De kans dat je planten het overleven is vrij nihil.

Het perfecte thuis

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over het plaatsen van een kamerplant? Vergeet dan niet te kiezen voor een geschikte bloempot of plantenstandaard. Bloempotten kunnen niet alleen voor extra sfeer zorgen, maar zijn dankzij het materiaal ook bepalend voor je kamerplant.

Wij helpen je graag verder in het zoeken van een geschikte kamerplant én bloempot. Op ieder plantje past een potje. ;)Over de Auteur

Kamerplanten blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo