FB pix Een opgroeiende pup in huis... Wat nu? - Artikelpost

Een opgroeiende pup in huis... Wat nu?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1044 | Aantal woorden: 629 | Datum: | 0 commentaar

Honden zijn zo ongeveer de populairste huisdieren in Nederland. Als “a man’s best friend” en onze “trouwe viervoeter” hebben ze collectief onze harten veroverd – en dat zal ook niet snel veranderen. Er zijn echter nog altijd veel hondenliefhebbers die nietsvermoedend een puppy in huis halen, zonder dat ze echt weten hoe ze die moeten opvoeden, met alle gevolgen van dien. En omdat we niet allemaal de hulp van “dog whisperer” Cesar Millan kunnen inroepen, volgen hier een paar tips.

Heeft uw pup voor de zoveelste keer uw zorgvuldig aangelegde bloemenperkje ‘omgespit’? Of heeft hij alweer een toiletrol door het hele huis getrokken? Onophoudelijk geblaft naar de buurhond? Tja, puppy’s lijken in dat opzicht erg veel op kinderen: ze verkennen hun grenzen (en gaan daar soms overheen!) om op die manier hun plekje te vinden in uw huishouden. Dat betekent echter niet dat u alles van uw hondje moet tolereren; u bent tenslotte de baas en niet uw pup. Ga daarom als uw pup nog jong is met hem of haar op puppycursus. Daar leert uw hondje netjes naast u te lopen bij het uitlaten, niet te blaffen naar kinderen of andere honden en te luisteren naar de meest gebruikelijke commando’s. Mocht uw hondje daarna nog niet helemaal naar u luisteren, dan kunt u overwegen de hulp van een hondengedragstherapeut in te roepen.

Het is ook verstandig om op tijd te gaan nadenken over wat voor hondenvoeding u uw puppy wilt geven. Gaat u voor vers vlees of toch voor brokken? Nat voer of droog voer? Er zijn in ieder geval legio mogelijkheden om uit te kiezen. Kunt u niet zo goed een keuze maken, raadpleeg dan uw dierenarts; hij of zij weet prima wat een pup zoals die van u nodig heeft. Wilt u gratis hondenvoer uitproberen, probeer dan bijvoorbeeld eens het gratis puppypakket van Eukanuba. Verder is het ook handig om op tijd met zindelijkheidstraining te beginnen. Besef u goed dat een hond –net als een baby- er niets aan kan doen als hij een ‘ongelukje’ krijgt. Ruim het op, maar straf uw pup niet, want op deze leeftijd begrijpt hij gewoon niet waarom hij straf krijgt. Let goed op hem en ziet u dat hij begint te snuffelen om een plekje te vinden waar hij zijn behoefte kan doen, neem hem dan mee naar buiten. En als hij buiten zijn behoefte heeft gedaan, krijgt hij natuurlijk een beloning! Op deze manier kunt u uw pup relatief snel zindelijk maken.

Tot slot: aarzel niet om hulp in te schakelen als u zich even geen raad weet met de opvoeding van uw pup. Raadpleeg Internet, bel de dierenarts, stel uw vragen aan bekenden die ook een hondje hebben… U kunt beter vragen stellen dan uw hondje maar gewoon zijn gang laten gaan.

 

Contact:
Julia Jonker
KeywordFluency
Telefoon: +44 (0)1904 780040
E-Mail : julia.jonker@keywordfluency.net
Adres : Blackthorn House, Northminster Business Park, York, YO26 6QW

Over de Auteur

Eukanuba, producent van hondenvoer.

Wij zijn ervan overtuigd dat honden evolueerden vanuit carnivoren en dienovereenkomstig gevoed moeten worden. Daarom gebruiken we alleen kwalitatief hoogwaardige dierlijke eiwitten, hoofdzakelijk kip of lam – geen groenten - als de belangrijkste eiwitbron in Eukanuba hondenvoer.

We zijn ervan overtuigd dat deze manier van eten in overeenstemming is met de hondennatuur. Wilt u meer weten over onze filosofie betreffende voeding, bekijk dan onze Pracht door voeding video's op Eukanuba TV.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo