FB pix Een ophangsysteem voor schilderijen - Artikelpost

Een ophangsysteem voor schilderijen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1539 | Aantal woorden: 550 | Datum: | 0 commentaar

Een ophangsysteem voor schilderijen is een meerwaarde voor je huis waar je jarenlang plezier aan kan beleven. Het is een erg eenvoudig te installeren systeem en zorgt ervoor dat je zonder te boren schilderijen en fotolijsten kan ophangen, verhangen en wisselen.

Wat is een schilderij ophangsysteem

Een systeem om schilderijen en fotolijsten op te hangen bestaat normaalgezien uit 3 elementen. Allereerst is er de rail die je aan de muur moet bevestigen. De meeste rails klik je vast aan een aantal ophangblokjes waardoor ze als het ware onzichtbaar tegen de muur hangen. Je ziet namelijk nergens geen schroeven of vijzen die het uitzicht verstoren.

De rails bestaan vaak in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleur is wit en is meestal overschilderbaar. Op die manier kan je de rail dezelfde kleur aanmeten als je interieur en vallen ze nog minder op. Maar sinds kort zijn de meeste rails ook beschikbaar in allerlei RAL-kleuren al hoef je hiervoor wel een groot aantal te bestellen.

Een tweede belangrijk element zijn de draden. Eenmaal de rail aan de muur hangt kan je er een draad inschuiven. In het verleden kon dit enkel via de zijkant, maar de nieuwe systemen laten toe om op gelijk welke plaats een draad in de rail te klikken. Bovendien kan je daarna de draad naar links of rechts verschuiven om het zo op de plaats te krijgen die je zelf wenst.

De draden zijn beschikbaar in een doorzichtig of transparant materiaal en lijken zo op te gaan in het interieur. Deze draden noemen we ook vaak perlon-draden. Anderzijds bestaan ook metalen draden. Alhoewel ze sneller opvallen, hebben deze draden het voordeel dat ze een groter gewicht kunnen dragen.

Het derde belangrijk element bij een ophangsysteem zijn de haakjes. Deze bestaan in heel wat vormen en uitvoeringen, maar verschillen vooral in het gewicht dat ze aankunnen. Zo bestaan er haakjes van 4 tot 15 kg die je zelf moet aanspannen of die automatisch blokkeren. Er bestaan eveneens haakjes die een beveiliging bevatten zodat een lijst of schilderij niet kan meegenomen worden.

De haakjes laten je toe om elke fotolijst, canvas of doek op de gewenste hoogte te hangen. Samen met een de rail en de draad haa je op die manier een compleet ophangsysteem in huis.

Fabrikanten Ophangsytemen

In de markt vind je verschillende producent van ophangsystemen. De belangrijkste fabrikanten vind je in Nederland onder de naam Arti Teq en Stas. Beiden maken heel wat verschillende rails voor plafond of muur, maar ook inbouwrails en systemen die een verlichting bevatten.

De systemen van Arti Teq zijn vooral beschikbaar in de doe-het-zelf markten terwijl de systemen van Stas vooral bij de inlijsters kunnen gevonden worden.

Daarnaast heb je in Duitsland ook nog Nielsen die vooral gekend is door zijn fotolijsten, maar ook een ophangysteem voor lijsten in zijn gamma heeft. Dit ophangysteem is niet zo uitgewerkt als bij bovenvermelde fabrikanten.Over de Auteur

Acazashop in een specialist in muurdecoratie. Van fotolijsten tot ophangsystemen en zoveel meer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo