Een paradijselijke tuin voor iedereen! - Artikel Post - Artikel Marketing

Een paradijselijke tuin voor iedereen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 123 | Aantal woorden: 809 | Datum: | 0 commentaar

Of je nu net begonnen bent met tuinieren of dat het een ware hobby van je is; tuinieren kan iedereen! Het is alleen soms wel lastig te bepalen in welke mate je je nu moet bemoeien met het groeien en bloeien van jouw mooie planten. Misschien heb je net nieuwe borders aangeplant of wil je juist je bestaande bloemen en planten goed onderhouden. Daarnaast heeft iedereen natuurlijk weer een andere voorkeur. De één houdt van strak en mooi aangeplante perkjes, terwijl de ander juist graag een wilde tuin ziet. Hoe dan ook: het belangrijkste is altijd om ervoor te zorgen dat jouw paradijsje niet overwoekerd raakt door onkruid én alles in de zomermaanden voldoende water krijgt!

Bewatering

Natuurlijk moet je jouw planten niet al te veel verwennen met gietbeurten tussen de regenbuien door. Hierdoor kan het zijn dat de wortels oppervlakkig blijven en zo kunnen ze maar slecht bij het grondwater. Toch zijn er wel tuinplanten die echt extra water nodig zullen hebben als de regen maar op zich laat wachten. Je kunt natuurlijk gewoon een gieter gebruiken, maar een tuinslang met sproeikop of zelfs een automatisch sproeisysteem is vaak ook geen overbodige luxe!

Borders

Naast dat je planten af en toe extra water nodig zullen hebben om te floreren, moet je ook zorgen dat ze niet overwoekerd worden door ongenode gasten. Namelijk onkruid. Vooral distels en paardenbloemen kunnen zich erg snel verspreiden en zijn nogal moeilijk te verwijderen met de hand. Gebruik daarom een onkruidsteker van Haxo om het jezelf makkelijker te maken. Zo kun je ze met wortel en al verwijderen en zal dit gespuis niet zo snel weer terugkeren!

Bomen en struiken

Een tuin is geen tuin zonder een mooie boom of struik. Waarschijnlijk zal die ook gesnoeid moeten worden. Sommige bomen en struiken hebben twee keer per jaar een snoeibeurt nodig en anderen kunnen af met eens per jaar. Zoek op internet hoe je jouw bomen of struiken moet snoeien voor het beste resultaat én gebruik natuurlijk de juiste, scherpe schaar. Dan zul je straks in het groeiseizoen weer van prachtige volle planten genieten!

Gazon

Een gazon is niet alleen heerlijk om op te spelen voor de kinderen, zelf met blote voeten op te lopen op een mooie zomerdag of lekker op te picknicken, het is ook nog eens goed voor de afvoer van regenwater en het draagt bij aan een gezond klimaat! Natuurlijk vraagt het wel een beetje onderhoud. Zo zul je in het groeiseizoen het gras moeten maaien en het misschien met kalk en/of mest behandelen voor minder mos en een betere groei. Maar zeg nou zelf: tuinieren is toch heerlijk?!Over de Auteur

Houdt van tuinieren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo