Een plat dak in een handomdraai met EPDM! - Artikel Post - Artikel Marketing

Een plat dak in een handomdraai met EPDM!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 141 | Aantal woorden: 717 | Datum: | 0 commentaar

Wil je zelf een plat dak maken op je overkapping of aanbouw? Groot gelijk! Met EPDM folie is dit voor de meeste doe-het-zelvers geen enkel probleem.

De meeste zelfbouwers zijn al behoorlijk handig. Misschien denk je dat een waterdicht plat dak maken toch een klusje is om aan de specialist over te laten. Niets is minder waar! Als je je even goed inleest, kun je dit ook zelf. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Daarom geven we hier vast een beknopte uitleg van wat je nodig hebt voor het plaatsen van een EPDM dak.

Wat is EPDM folie?

Dit is een synthetisch rubber dat je kunt gebruiken als dakbedekking. EPDM is een redelijk nieuw en erg veelzijdig materiaal dat heel geschikt is om zelf een dak mee te bedekken. Grote voordelen zijn dat het een betaalbaar materiaal is en ook nog eens te recyclen is. Een ideale optie dus voor de milieubewuste dakbedekker! Daarnaast is het elastisch en heeft het een groot temperatuurbereik. Om te zorgen dat je een duurzaam dak bouwt, moet je wel goed opletten dat je de juiste kwaliteit EPDM folie in huis haalt. Daar zit namelijk nogal wat variatie in op de huidige markt. Soorten van minder goede kwaliteit zullen sneller scheuren, waardoor je lekkage kunt krijgen.  

Ben je op zoek naar een soort dakbedekking die geschikt is als basis voor een groen dak, een betegeld dakterras of om bijvoorbeeld zonnepanelen op te plaatsen? Dan is EPDM folie is ook een goede keuze. Zorg er dan wel voor dat de constructie van je platte dak sterk genoeg is om dit extra gewicht te dragen! 

Een EPDM dak maken

Een plat EPDM dak maken hoef je dus helemaal niet aan een specialist over te laten. Doe het zelf en jij bent straks de specialist! Je kunt het folie op drie verschillende manieren verwerken: enkelzijdig of dubbelzijdig verlijmen of los neerleggen. Als je je dak ook gaat bedekken met een zwaarder materiaal, zoals grind of tegels, is deze laatste optie geschikt. Het scheelt je ook nog eens werk bij het waterdicht maken. Als je weet wat de meest geschikte manier is om EPDM te verwerken op jouw dak hoef je alleen nog maar nauwgezet de instructies van de fabrikant te volgen. Zo kan er bijna niets misgaan!
Een heel belangrijk onderdeel dat nog wel eens over het hoofd gezien wordt, is de afwerking van je dak. Dat doe je met daktrimmen. Dit zijn aluminium profielen om je dak ook langs de

Over de Auteur

Lees de interessante blogs van Wovar!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[282 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[176 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo