Een scheiding moet ook financieel geregeld worden! - Artikel Post - Artikel Marketing

Een scheiding moet ook financieel geregeld worden!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 303 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

Een scheiding moet ook financieel geregeld worden!
Een scheiding is voor niemand leuk. Niet voor de betrokken partijen, niet voor de omgeving en zeker niet voor de kinderen. Maar helaas eindigt 2 van de 3 huwelijken tegenwoordig in scheiding. Uiteraard moeten er dan veel dingen geregeld worden, waaronder de financiën. In dit stukje zal ik voorzichtig uiteenzetten wat er allemaal geregeld moet worden bij een scheiding, zodat u met een geïnformeerd en gerust hart onze advocaat kunt inschakelen voor uw scheiding in Zwolle .

Wat moet ik regelen bij een scheiding?


Bij een scheiding moeten er veel zaken geregeld worden. Wie krijgt de hond, hoe gaat het met de huisdieren, etc. Maar ook financieel moeten er veel zaken geregeld worden. Ik zal deze zaken puntsgewijs afgaan. Ten eerste moet het pensioen wat is opgebouwd tijdens het huwelijk verdeeld worden. Alles wat voor het huwelijk is opgebouwd hoeft natuurlijk niet verdeeld te worden. Ten tweede moet er gekeken worden naar (partner) alimentatie. Hoe was de verdeling binnen uw huwelijk? Zijn er kinderen in het spel die opgevoed moeten worden? Zoja, wat is voor beide partijen een acceptabele schikking. Ten derde moet er gekeken worden naar de waarde van het huis, als het een koophuis betreft. Hetzelfde geldt voor alle andere bezittingen, maar ook de schulden. Deze moeten verdeeld worden op een manier waar beide partijen tevreden mee zijn. Ook gezamelijke rekeningen moeten verdeeld worden.
Fiscaal gezien is scheiden ook lastig, er moet gekeken worden naar de belastingen maar ook naar toeslagen. Heeft u nog recht op bepaalde toeslagen en hoe zit het met de belastingen die u betaald vanaf het moment dat u bent gescheiden. Hetzelfde geldt voor verzekeringen, sommige verzekeringen kunnen gewoon op een naam gezet worden. Andere verzekeringen zoals levensverzekeringen zijn lastiger te verdelen. Het belangrijkst blijft de eventuele kinderen, in een echtscheidingsconvenant kan een ouderschapsplan opgenomen worden. Hier kan dan ook de alimentatie en de verdelingen van de (kinder)toeslagen in verwerkt worden. Wilt u hier hulp bij? Ons advocatenkantoor in Zwolle kan u hier zeker mee helpen!

Over de Auteur

Scheiden is voor niemand prettig, maar vast blijven in een ongelukkige relatie is ook niet fijn. Ik probeer met korte stukjes mensen zo goed mogelijk te informeren over zaken die eigenlijk vanzelfsprekend lijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo