FB pix Een spanplafond: wat je misschien nog niet wist - Artikelpost

Een spanplafond: wat je misschien nog niet wist

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2025 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Een spanplafond is een plafond dat gecreëerd wordt door een kunststofdoek te spannen tussen een frame. Dit strak gespannen doek vormt een nieuw plafond, hangend onder het oude plafond. Hoewel spanplafonds tegenwoordig steeds populairder worden, is niet iedereen er bekend mee. Om deze onbekendheid weg te nemen heb ik hieronder enkele feiten, weetjes en tips voor jullie.

Spanplafond en licht

Het is heel goed mogelijk om spotjes te plaatsen in het het strak gespannen kunsstofdoek. Wanneer dit gedaan wordt ziet dit er strak en verzorgd uit. Echter moeten deze lichtpunten geplaatst worden door vakmannen. Ook kan er na het bespannen van het doek een lichtpunt niet verplaatst worden zonder dat het doek opnieuw gespannen moet worden.

Hoeveel kost het

Een gemiddeld spanplafond kost ongeveer 100 euro de vierkante meter. Hier komen nog de kosten van de plaatsing van de verlichting bij. Natuurlijk heb je duurdere en goedkopere bedrijven en producten die allemaal iets beweren. Mijn tip: laat je niet leiden door de prijs maar door je gevoel, ga met diegene in zee die jou een goed en vertrouwd gevoel geeft.

Geluidsdemping

Een speciaal soort spanplafond zorgt dankzij speciale technieken voor een uitstekende geluidsdemping. Deze spandoeken bevatten een hoop miliscule gaatjes waarboven een geluiddempend isolatiedeken geplaatst wordt. Dit is ideaal voor huizen met grote ruimtes waar het soms galmt, of voor gebouwen waar luide muziek (instrumenten) klinken.

De kleur

Een spanplafond kan in vrijwel elke kleur opgeleverd worden. Logischerwijs zal je voor meer bijzondere kleuren meer betalen. Je hebt zelfs nog een keuze tussen mat of glans. Let goed op welke.

Stevigheid

Hoewel dit per bedrijf zal verschillen, heb je vaak garantie op de randen van een spanplafond. Wanneer deze scheuren of rekken zullen ze (waarschijnlijk gratis) gerepareerd worden. Voor de rest moet je vooral oppassen voor scherpe dingen. Let dus op met spullen rondtillen die een of meerdere scherpe punten hebben.

Schoonmaken

Schoonmaken doe je gewoon met warm water en eventueel een sopje.Over de Auteur

Interieurspecialist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo