Een stevige fundering voor je terras - Artikelpost

Een stevige fundering voor je terras

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 235 | Aantal woorden: 612 | Datum: | 0 commentaar

Wil jij graag een prachtig terras bouwen waar je heerlijke zomerdagen én avonden kunt doorbrengen? Zorg dan wel voor een goede fundering!

Stap 1

Zo kun je een terras bouwen op een betonnen ondergrond. Zoals bij veel bouw activiteiten is de start enorm belangrijk. Je begint met het zoeken van het hoogste punt op je betonnen ondergrond. Wanneer je die eenmaal gevonden hebt, kun je op die plek een terrasdrager plaatsen, en deze op het allerlaagst draaien. Terrasdragers zijn een enorm gemakkelijk hulpmiddel bij het bouwen van een terras. Dit zijn hoogwaardige, verstelbare dragers vervaardigd uit hoogwaardig plastic. Je kunt ze aanschaffen in diverse maten, hoogtes en sterktes.

Stap 2

Wanneer je de eerste terrasdrager bevestigd hebt op het hoogste punt, en deze zo laag mogelijk hebt gedraaid kun je van daaruit de andere terrasdragers plaatsen, en deze op dezelfde hoogte draaien als de eerste terrasdrager. Hiermee zorg je ervoor dat de fundering waterpas is. Een handige manier om dit te doen is door alvast alle terrasdragers te plaatsen, de benodigde hardhouten palen over de terrasdragers leggen om vervolgens een waterpas dwars over de hardhouten palen te leggen. Op deze manier kun je gaandeweg het draaien aan de dragers de waterpas in de gaten houden.

Stap 3

Wanneer alles waterpas staat, kun je de hardhouten palen vastschroeven aan de terrasdragers. Maak jij ook gebruik van hardhouten palen? Dan is het verstandig om voor te boren alvorens de schroeven te bevestigen. Vervolgens kun je de vlonder monteren op de handige fundering. Door gebruik te maken van deze fundering heb je vele voordelen. Naast dat het eenvoudig is om aan te leggen, zorgt het voldoende ventilatie in je vlonder. Dit zorgt voor een optimale levensduur van je terras. Daarnaast kan grondwater en neerslag eenvoudig onder het terras door, waarmee je voorkomt dat het hout gaat rotten.Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Wovar!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo