FB pix Een vast of een opklapbare douchestoel kopen? - Artikelpost

Een vast of een opklapbare douchestoel kopen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1529 | Aantal woorden: 394 | Datum: | 0 commentaar

Het ouder worden is een proces waarbij veel nieuwe ervaringen worden opgedaan en we de mogelijkheid hebben tot het opbouwen van een mooi leven. Toch kunnen er bij het ouder worden een aantal zaken minder leuk zijn: het lichaam kan achteruit gaan, waardoor er verschillende lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen om dagelijkse activiteiten voor ouderen te vergemakkelijken. Het douchen bijvoorbeeld, is een dagelijkse activiteit dat bij ouderen nogal eens voor problemen kan zorgen. Een douchestoel kopen kan ongelukken door evenwichtsproblemen of uitglijden voorkomen.

Aanbod met diverse douchestoelen

Douchestoelen bestaan er in diverse soorten en maten. Een douchestoel kopen is vaak niet een beslissing die van de één op de andere dag genomen wordt. Wie zich gaat verdiepen in douchestoelen zal merken dat er een uiteenlopend aanbod bestaat met verschillende soorten douchestoelen. Zo bestaan en douchestoelen met of zonder wielen of douchestoelen voorzien van rug of zit bekleding. Daarnaast bestaat er de keuze uit stoelen die vast zijn of de mogelijkheid hebben om ingeklapt te worden.

De keuze uit een vast of opklapbare douchestoel

De keuze voor een vast of een opklapbare douchestoel is geheel afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden. Heb je bijvoorbeeld genoeg ruimte? Dan is het een optie om te kiezen voor een vaste douchestoel. De douchestoel kan gewoon blijven staan, er is immers ruimte genoeg. Voor wie niet in het bezit is van zeeën van ruimte, maar wel graag de luxe van een douchestoel in de badkamer wil, bestaat er de mogelijkheid om te gaan voor een inklapbare variant. Deze stoelen zijn gemakkelijk klaar te maken voor gebruik door het stoeltje naar beneden te klappen.

Wanneer je klaar bent met douchen, klap je het douchestoeltje weer eenvoudig in. Sommige douchestoeltjes kunnen aan de wand bevestigd worden, waardoor ze na het inklappen aan de muur blijven hangen. Douchestoeltjes die niet aan de muur bevestigd zijn, kunnen zelfs nog worden ingeklapt en naar een andere ruimte worden gebracht om nog meer ruimte te besparen in de badkamer.Over de Auteur

Expert in ouderenzorg

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo