Een warm thuis met een haard - Artikelpost

Een warm thuis met een haard

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 196 | Aantal woorden: 420 | Datum: | 0 commentaar

De zoektocht naar een gashaard of houthaard begint vaak met het probleem dat mensen meer sfeer in hun huis willen. Voor de verwarming is de CV-ketel voldoende en hoeft men niet perse een haard aan te schaffen net als vroeger. Het nadeel is alleen dat een CV-ketel niet zorgt voor sfeer en gezelligheid, dit doen haarden wel. Er zijn bepaalde verschillen tussen een gashaard en een normale haard.

Houthaarden

Een houthaard staat voor gezelligheid en sfeer. Je hoeft niet bang te zijn dat een houthaard niet milieuvriendelijk of efficiënt is. Er zijn voortaan zo veel nieuwe innovaties op dit gebied dat het verleden tijd is dat het slecht zou zijn! Het geluid en de geur van knisperend hout komt hier sterk naar voren en dit zorgt ervoor dat je meteen moet denken aan een gezellig kampvuur. De brandstof is makkelijk te verkrijgen, dat is namelijk gewoon hout. Het is belangrijk dat dit hout droog is anders werkt het niet! Het beste hout wat je kan gebruiken is eikenhout, het kan even duren voordat dit brandt maar als het eenmaal brandt dan houdt die dit wel lang vol.

Gashaarden

Het voordeel aan een gashaard is dat je hem makkelijk aan en uit kan zetten en daarbij ben je altijd voorzien van brandstof. Een vuurbeeld van een gashaard is bijna niet meer te onderscheiden van een echte brandhaard. Er zijn heel veel opties op het gebied van gashaarden, voor iedereen wat wils dus! Het maakt niet uit welk type gashaard je kiest, hij is altijd veilig. Er is namelijk nooit contact met vuur. Voor de onderhoud van een gashaard is het gebruikelijk om jaarlijks een onderhoudsmonteur langs te laten komen, dit voorkomt dat je technische storingen krijgt. Voor de rest is het slim om voor de onderhoud de ruiten schoon te houden en regelmatig de batterijen te vervangen.  Over de Auteur

Als woonliefhebber schrijf ik graag over welke haard het beste is om je huis te verwarmen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo