Eetkamer Essentials - Artikelpost

Eetkamer Essentials

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 916 | Aantal woorden: 554 | Datum: | 0 commentaar

De eetkamer is in vele culturen hét centrum van het huis. Dit is de plek waar een familie samenkomt, plaatsneemt en onder het genot van eten en drinken met elkaar lief en leven deelt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de inrichting van de eetkamer altijd veel aandacht heeft verkregen. De vroegere welgestelde Romeinen hielden bijvoorbeeld uitgebreide banketten waar op grote aaneengesloten tafels de meest luxe banketten werden gegeven. Een opmerkelijk gegeven, de Romeinen aten niet zittend, maar liggend. In plaats van de eetkamer in te richten met stoelen kozen zij ervoor om gebruikt te maken van banken. Tegenwoordig gebruikt bijna de gehele Westerse wereld een aantal basis elementen bij het inrichten van de eetkamer. Zogenaamde Eetkamer Essentials. Deze Essentials bestaan simpelweg uit de volgende drie elementen; stoelen, tafels en eetgerei.

Stoelen komen in alle soorten en maten en worden gekenmerkt door een zitvlak, stoelpoten en een rugleuning. Wanneer de rugleuning is weggelaten is een stoel een kruk. Stoelen zijn eeuwenlang een statussymbool geweest, omdat alleen welgestelde mensen het laten vervaardigen van een stoel betalen konden. Tegenwoordig is dit anders, met de intrede van fabrieksmatige productie van stoelen en het gebruik van diverse materialen, zijn ze toegankelijk voor het grote publiek. De stoel is niet langer een statussymbool van grote waarde. Toch kan de stoel deze rol nog vervullen. Design stoelen zijn speciaal ontwikkelde stoelen, die vaak niet op grote schaal beschikbaar zijn. Deze schaarsheid biedt de koper een onderscheidend vermogen van de stoel. Voorbeelden van beroemde stromen design stoelen zijn bijvoorbeeld de Philippe Starck stoelen, Montis stoelen of Leolux stoelen.

Samen met stoelen vormt een tafel twee-derde van de eetkamer Essentials. Een tafel bestaat uit een plat vlak wat gebruikt kan worden om aan te eten. Vaak heeft de tafel vier tafelpoten die het geheel de gewenste hoogte geven, zodat met behulp van een stoel comfortabel gegeten kan worden aan de tafel. Het woord tafel is ontstaan uit een oud Latijns woord, ‘tabula’, wat zoveel betekend als plaat of plat vlak. Tafels komen in alle soorten en maten, waarvan de meest gebruikelijke versie de gewone eetkamer tafel is. Tegenwoordig worden tafels vervaardigt van allerlei soorten materialen. Om de tafel stevig en duurzaam te maken is bijvoorbeeld het gebruik van chroom of gespoten staal niet ongebruikelijk. De Magis Tavolo XZ3 is hiervan een goed voorbeeld.

Wanneer we de tafel en stoelen in de eetkamer geplaatst hebben is het tijd om het eten en drinken te serveren. Om de eetkamer Essentials compleet te maken is de toevoeging van eetgerei hiervoor noodzakelijk. Eetgerei zijn gebruiksvoorwerpen die het mogelijk maken te genieten van een hapje en een drankje. Denk bijvoorbeeld aan eetstokjes waarmee Aziatische gerechten traditioneel genuttigd worden.

 

 Over de Auteur

Als liefhebber van geschiedenis van menselijke gewoontes combineer ik mijn kennis met hedendaagse ontwikkelingen op o.a. het gebied van tafelgewoontes.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Duravit Starck 3 WC-zitting 43.1x37x4.3cm met softclose met quickrelease Kunststof wit Glanzend
Duravit Starck 3 WC-zitting 43.1x37x4.3cm met softclose met quickrelease Kunststof wit Glanzend

€ 119,95
Toon product

Fromm & Starck Stoel - set van 4 - tot 150 kg - zitting 52 x 46.5 cm - zwart
Fromm & Starck Stoel - set van 4 - tot 150 kg - zitting 52 x 46.5 cm - zwart

€ 179,00
Toon product

Philippe Starck
Philippe Starck

€ 15,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo