Eigen huis onderhouden - Artikel Post - Artikel Marketing

Eigen huis onderhouden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 473 | Aantal woorden: 662 | Datum: | 0 commentaar

Het laten bouwen, of het kopen van een huis is leuk. Het onderhouden ervan soms iets minder. Toch is het wel belangrijk om dit op tijd te doen, en bij te houden. Achterstallig onderhoud brengt vaak hoge kosten met zich mee, dus daarom is het beter om preventief onderhoud uit voeren of te laten uitvoeren. Hier leest u een aantal dingen die u in en om het huis in de gaten moet houden, omdat het goed onderhouden moet worden.

Dak

Het geldt natuurlijk altijd, maar in het bijzonder voor lekkages, dat voorkomen beter is dan genezen. Bij een pannendak is daarom het belangrijk om af en toe te controleren of alle pannen nog recht liggen, en of ze niet poreus zijn. Dit is natuurlijk vooral belangrijk om even te bekijken na een hevige storm. Controleer dan ook of u kieren of vochtplekken in de dakconstructie ziet, en controleer het houtwerk op houtworm. Ook is het belangrijk om regelmatig de dakgoten en hemelwaterafvoer schoon te maken. Verstoppingen kunnen lekkages veroorzaken en lekkages kunnen voor grote schade zorgen. Let bij een schuin dak dus altijd vooral op de overgangen tussen schuin en plat dak, en tussen schuin dak en de muur.

Een plat dak is veel kwetsbaarder dan een pannendak. Een dakbedekking van bitumen gaat gemiddeld twintig tot veertig jaar mee. Kunststof en rubberen daken hebben een veel langere levensduur en daarbij is nauwelijks onderhoud nodig. Wanneer er grof grind op het bitumen dak ligt moet u regelmatig het mos verwijderen. Zorg dat de grindlaag altijd minimaal 3 cm is. Als er geen grind op het dak ligt is het zaak om met een bezem (en eventueel water) bladeren en mos van het dak te verwijderen. Gebruik nooit oplosmiddelen, want deze zullen het dak beschadigen. Let bij een plat dak vooral op aansluitingen tussen het dak en de muren, en op plekken waar water blijft staan.

Ramen en dakkapellen

Ook bij kozijnen en dakkapellen van hout is het belangrijk om het hout te controleren op houtworm. Ze kunnen ook van binnenuit gaan rotten door lekkage in de kitnaad. Controleer daarom af en toe of de kitnaad nog goed, en waterdicht is. Bij kunststof en aluminium kozijnen beperkt het onderhoud zich voornamelijk tot schoonmaakwerk. 

Muren

Een bakstenen gevel vergt weinig onderhoud. De grootste bedreiging is de vorst, maar hierdoor wordt meestal alleen de steen aangetast. Het schoonmaken van bakstenen wanneer deze vervuild zijn door stof en roet is in principe niet nodig, maar kan om esthetische redenen gewenst zijn. Mos- en alg aangroei moet wel verwijderd worden. Wees wel voorzichtig als u dit met een hoge drukspuit doet. Hiermee kunt u het buitenste laagje van de stenen afspuiten, en daardoor wordt de steen poreuzer en sneller vuil.

In muren zitten vaak stootvoegen. Dit zijn open voegen en deze zijn bedoeld om de spouwmuur te isoleren. Om de kruipruimte te isoleren zijn er vaak roostertjes in de muur gebouwd. Controleer regelmatig of deze openingen en roosters nog open zijn.

 

Onderhoud aan uw woning is erg belangrijk. Het is immers waarschijnlijk de grootste en belangrijkste aankoop in uw leven, dus ga hier goed mee om. Onderhoud u huis zelf goed op de verschillende punten of laat het over aan specialisten zoals Best Totaalonderhoud

 

Klusbedrijf RotterdamOver de Auteur

Sophie Moes

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo