Eigen visie op je tuin? Maak die werkelijkheid! - Artikelpost

Eigen visie op je tuin? Maak die werkelijkheid!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 168 | Aantal woorden: 778 | Datum: | 0 commentaar

Je woning precies zo laten als je hem aantrof toen je die kocht is dikke onzin wanneer je zelf de wildste plannen ermee hebt. En datzelfde geldt voor al het groen dat er omheen ligt!

Zowel qua efficiëntie als esthetiek wil jij immers dat je tuin precies aan jouw voorwaarden voldoet. Dat is heel begrijpelijk. Laat daarom die tuinmannen en aannemers maar komen, zeg je dan!

Pardon? Nee hoor! Het aanpassen van je tuin is een heel overzichtelijk project, zolang je weet wat je doet en de juiste middelen hiervoor in - en aan - huis hebt gehaald. Bovendien is dat veel goedkoper dan specialisten inhuren en pas je je erf precies zo aan als jij wilt. Tel uit je winst!

Vlonder

Heb je dat ook net iets te vaak meegemaakt, dat wanneer je een tegelterras aanlegde je steeds te maken kreeg met dat vermaledijde onkruid? Altijd weer schiet het tussen die plavuizen door, ongeacht hoe vaak je het weghaalt met een tuinmes of een flinke portie azijn. Bovendien stinkt dat behoorlijk!

Tijd voor wat anders. Een prachtige houten vlonder zadelt je namelijk niet op met een dergelijk probleem. Zeker niet wanneer je er een worteldoek onder legt, wat de groei van onkruid verhindert. Leg eventueel drainage aan om de stevigheid van de grond waar de constructie op staat te garanderen. En richt je schitterende veranda vervolgens stijlvol in!

Schutting

Heb je het gevoel dat jouw grenzen niet worden gerespecteerd - die van je erf bedoelen we dan? Dat zou kunnen betekenen dat je een effectieve afscheiding nodig hebt. Zoiets als een stijlvolle houten schutting, bijvoorbeeld. Deze stel je natuurlijk samen uit topkwaliteit hout - losse planken of voorgefabriceerde panelen - om precies te laten zien waar jouw grond begint en ophoudt en bovendien pottenkijkers het nakijken te geven. Geniet dankzij een schutting volop van je welverdiende privacy!

Overkapping

Wanneer de zomer weer in aantocht is, staan de meeste mensen te trappelen om grote dagdelen in de zon door te brengen. Maar een te felle zon of juist een stortbui heeft de nare aard om roet in jouw eten te deponeren. Gelukkig laat jij je niet kisten! Bouw een dijk van een overkapping rond of zelfs aan huis om heerlijk buiten te zitten hoe en wanneer jou dat uitkomt. Zodra het tegen je woning aan komt te staan, zul je kozijnschroeven moeten gebruiken. Niks of niemand is nu nog bij machte om jou uit je tuin weg te krijgen!Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Wovar!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[308 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo