Elektrisch verwarmen is veilig en energiezuinig - Artikelpost

Elektrisch verwarmen is veilig en energiezuinig

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 219 | Aantal woorden: 559 | Datum: | 0 commentaar

Steeds meer landgenoten kiezen voor elektrische verwarming. Allereerst is het veilig, zorgt het voor een constante en aangename kamertemperatuur en verhoogt het je wooncomfort aanzienlijk. In vergelijking met centrale verwarming op gas of olie zijn de investeringskosten van elektrische verwarming veel lager. In een tijd dure energie, is dit voor velen het doorslaggevende argument om voor elektrische verwarming te kiezen.

Elektrisch verwarmen is veilig

Bij je keuze van een verwarmingsbron speelt het veiligheidsaspect een belangrijke rol. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van brandstof is elektrische verwarmen een van de veiligste manieren om te verwarmen. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en warmt razendsnel op. In de koude wintermaanden  kun je de gewenste temperatuur vooraf instellen zodat je nooit in een koud huis terecht komt.

Elektrisch verwarmen wordt milieuvriendelijker

Dankzij milieuvriendelijke warmtebronnen zoals bio- energie gewonnen uit plantaardige oliën, wind- en zonne-energie en warmtepompen wordt elektrisch verwarmen steeds minder belastend voor ons leefmilieu.

Elektrisch verwarmen met accumulatoren

Is de klassiekste vorm van elektrisch verwarmen. Deze toestellen zijn uitgerust met zogenaamde accumulatorstenen. Die warmen 's nachts op, zodat je geniet van nachttarief.

Elektrisch verwarmen met elektrische radiatoren

Deze elektrische radiatoren werken ook volgens het accumulator-systeem met zogenoemde verwarmde opslagstenen. Voor bijverwarming gebruiken we vaak elektrische radiatoren. In dit geval zijn ze direct aangesloten op het net. Ze zijn meestal uitgerust met een eigen besturingssysteem en klok, en zijn meestal mobiel.

Infraroodverwarming

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van infrarood-verwarmingspanelen en worden voor hun trendy ontwerp gewaardeerd. Omdat ze ook minder plaats innemen worden ze vaak gebruikt in badkamers.

Elektrische vloerverwarming

Wordt geïnstalleerd met een mattensysteem, met elektrische kabels in een lussenpatroon of met een folie met ingewerkte verwarmingsbanen. Is vooral geschikt voor ruimten die niet constant worden verwarmd.

De voordelen van elektrische verwarming

Elektrisch verwarmen zorgt voor heel wat voordelen. Elektrische verwarming:

Verwarmt snel

Elektrische verwarming heeft een ingebouwde weerstand die de vloeistof in de radiator verwarmt. Het verwarmingssysteem geeft deze warmte vervolgens af aan de kamer, die direct gezellig warm wordt. I

Is milieuvriendelijk

Elektrische verwarming maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen zoals olie of aardgas. Beschik je over zonnepanelen? Dan kun je gedeeltelijk je elektriciteit zelf leveren. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar zeker ook erg voordelig.

Veilig

Met elektrische verwarming in huis loop je geen enkel risico op CO- vergiftiging. De verwarmingselementen zijn honderd procent veilig, er komt namelijk geen gas aan te pas.

Installeren kan zonder breekwerk

Het installeren van elektrische verwarming vereist geen grote investeringen of grootschalig breekwerk. Je hangt de elektrische verwarmingselementen gewoon aan de muur, zodat je onmiddellijk kunt genieten van een gezellige en constante warmte.Over de Auteur

Schrijven en kennis delen was van jongs af aan mijn passie. Dat is altijd zo gebleven. Ik was meer dan veertig jaar zelfstandig beroepsjournalist voor dag-, week- en maandbladen en voor periodieken over de uiteenlopendste onderdelen.

Nu ik als gepensioneerde veel tijd heb, beheer ik meerdere websites. Ik publiceer vooral over gezondheid, gezonde voeding, wonen, huis en tuin, reizen en vakantie, geldzaken en multimedia.

Ik hoop dat je ook wat aan mijn artikelen hebt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo