Energie besparen; eenvoudige tips voor thuis - Artikelpost

Energie besparen; eenvoudige tips voor thuis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 516 | Aantal woorden: 443 | Datum: | 0 commentaar

Zet de verwarming lager

Het lijkt zo eenvoudig, maar het lager zetten van je thermostaat is een van de meest doeltreffende maatregelen om echt energie te besparen. Iedere graad minder op de thermostaat zorgt gemiddeld gezien voor 7% minder CO2 uitstoot. Naast dat het goed is voor je eigen portemonnee werk je zo mee aan een beter milieu.

Door consequent de verwarming lager te zetten wanneer je gaat slapen of niet huis bent, kun je ook veel energie besparen. Om jezelf daar aan te herinneren zijn er handige hulpmiddelen; zet een herinnering ion je telefoon voor je weggaat of gaat slapen, plak een briefje aan de voordeur of slaapkamerdeur of koop een thermostaat met een klok functie.

Naast het lager zetten van je verwarming zijn er meer manieren om met je verwarmingsinstallatie energie te besparen. Meer energiebesparende informatie kun je vinden op onze website www.erwinhaas.nl

Was op 30 graden en met een volle machine

Veel wasmachines wassen prima schoon op 30 of 40 graden.  Wanneer je last hebt van een besmettelijke ziekte, of allergisch bent voor bepaalde bacteriën, is het vaak beter wel op 60 graden te wassen. Het verlagen van de was temperatuur scheelt aanzienlijk in het energieverbruik.

Vaak kan er meer was in de trommel dan je in eerste instantie denkt. In de handleiding van de wasmachine staat aangegeven hoeveel kilo was er per wasbeurt tegelijk gewassen mag worden.  Je kunt dit simpel afwegen op de weegschaal.

De tweede koelkast de deur uit

Een koelkast verbruikt veel energie. Heb je een tweede koelkast staan voor je extra voorraad? Dan is het vaak beter je bestaande koelkast te vervangen door een grotere. In vergelijking met de nieuwe en moderne koelkasten verbruiken oude koelkasten veel meer stroom.

Twee half gevulde koelkasten kosten veel energie en geld; aangezien je alleen lucht staat te koelen. Zet een tweede koelkast alleen aan wanneer de eerste vol is en trek tussendoor de stekker uit het stopcontact.Over de Auteur

Benieuwd naar de mogelijkheden om geld te besparen op je energieverbruik? Wij adviseren en begeleiden projecten met als doel bij te dragen aan een beter milieu en het omlaag brengen van de maandelijkse energielasten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend energieadvies.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo