Energie vergelijken en bespaar - Artikelpost

Energie vergelijken en bespaar

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 904 | Aantal woorden: 318 | Datum: | 0 commentaar

De energiemarkt in Nederland is sinds 2004 geliberaliseerd. Dit houd in dat de energie door meer bedrijven geleverd kan worden. Hierdoor is er concurrentie ontstaan waar jij als consument gebruik van kunt maken. Er zijn namelijk verschillen tussen de leveranciers. Door over te stappen op een prijsvechter kun je honderden euro’s per jaar besparen. Het is ook mogelijk om je energie uit 100% duurzame energiebronnen geleverd te krijgen.

Er zit een verschil in de bronnen die gebruikt worden voor de levering. Zo bieden sommige leveranciers hun energie uitsluitend uit duurzame bronnen zoals waterkracht, zon- en windenergie. Er zijn zelfs prijsvechters die uitsluitend energie uit groene bronnen leveren. Op deze manier kan je tegelijk geld besparen en het milieu sparen.

Het is moeilijk om de prijzen te vergelijken. De prijzen zijn nauwelijks op de websites te vinden en telefonisch kunnen de leveranciers ook niet veel hierover zeggen. Hierdoor zijn er energie prijsvergelijkers gekomen. Dit zijn websites die de energiemarkt in de gaten houden. De markt is hierdoor overzichtelijk en binnen een paar muisklikken kan jij zien of je teveel betaalt. Energie vergelijken is op deze manier eenvoudig gemaakt. De energie prijsvergelijker kan ook actietarieven aanbieden waardoor u nog meer geld kan besparen.

Om de onafhankelijkheid te garanderen houd de NMa toezicht op de energiemarkt. Energieleveranciers en prijsvergelijkers behoren zich goed te gedragen. De NMa is bevoegd om hoge boetes uit te delen indien men in de fout gaat. Hierdoor houd de energiemarkt zich veelal aan de regels. De prijsvergelijkers zijn hierdoor ook onafhankelijk.Over de Auteur

Auteur en geinteresseerd in de energiemarkt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo